ShippingWatch

Seafreight Index: Containerrederne får halvdelen af deres rateføjelse

De første indikationer på rederiernes generelle rateforhøjelser fra i dag fredag den 15. marts tyder på, at de kun kommer igennem med det halve, viser importørers indberetninger til Seafreight Index.

De store containerrederier kommer kun igennem med omkring det halve af deres bebudede generelle rateforhøjelser (GRI) på mellem 700-750 USD per teu gældende fra i dag, fredag den 15. marts. Det viser de første indikationer af de indberetninger, importører løbende indsender til rateindekset Seafreight Index, www.seafreightindex.com.

Det er den danske virksomhed CostPartner, der står bag indekset, som omfatter 200 mellemstore og store virksomheder i Danmark, Tyskland og Sverige. Indekset har eksisteret siden 2009 og indsamler løbende indberetninger fra virksomheder og indekset viser, hvad de som slutbrugere i transportkæden må betale for at få en container med varer frem til Nordeuropa.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs