ShippingWatch

CO2-udledningen fra dansk skibsfart stiger

Søfartens CO2-udledning er vokset fra 2014-2017, og udledningen fra dansk skibsfart svarer til ca. 85 pct. af udledningen fra alle andre danske aktiviteter. Men skibene sviner sådan set mindre, vurderer Danske Rederier. Der er bare kommet flere af dem.

Foto: /ritzau/Marius Nyheim

Udledningen af CO2 fra dansk skibsfart er vokset fra 2014-2017.

Det fremgår af et tweet fra Danmarks Statistik, der samtidig oplyser, at søfartens udledning svarer til mere end 85 pct. af den CO2-udledning alle øvrige danske aktiviter står bag, eksklusiv biomasse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Tradelens håber snart at få store Maersk-rivaler endeligt ombord

Hapag-Lloyd og ONE glimrer ved deres fravær på den digitale platform Tradelens, selvom de for to år siden meddelte, at de ville gå med. "Vi er håbefulde om, at de meget snart vil tilslutte sig," siger Tradelens-chef Mike White. Hapag-Lloyd venter at træffe en endelig beslutning inden længe.

Scandlines henter ny topchef fra bryggeri

Scandlines skifter ud på topchefsposten. Efter mere end ti år i spidsen for rederiet stopper Søren Poulsgaard Jensen som adm. direktør. Afløseren er hentet i Royal Unibrew.

Maersk-satsningen Tradelens har taget hul på kinesisk udrulning

Maersk og IBM's digitale satsning Tradelens har allieret sig med statsejet kinesisk selskab om en udrulning i Kina for at få kinesiske importører og eksportører ombord. Kina er et kritisk marked for platformen, som der fra Esplanaden ventes klar vækst fra i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs