ShippingWatch

Meldgaard: Ny kapital gør os i stand til at tage enhver diskussion om konsolidering

Torm-topchef Jacob Meldgaard forventer, at den nye kapital, der er blevet rejst til rederiet, kan bruges til alle muligheder for opkøb i produkttank, lyder det fra topchef Jacob Meldgaard.

Med en kapitaludvidelse, der sikrer 100 mio. dollars i ny kapital, øges mulighederne på opkøbsfronten for rederiet Torm.

Sådan lød det tirsdag fra rederiets topchef Jacob Meldgaard, der på en telekonference fortalte nærmere om kapitaludvidelsen, der blev endeligt gennemført tirsdag morgen.

"At tiltrække nye investorer er og har været en af vores strategiske milepæle. Vi ønsker, at Torm-aktien bliver mere likvid samtidig med, at vi ønsker at bevare vores strategiske og finansielle fleksibilitet i virksomheden til at agere," sagde Meldgaard og fortsatte:

Jeg er af den personlige overbevisning, at det her selvfølgelig gør os i stand til at tage enhver diskussion og indgå i dialog omkring konsolidering.

Jacob Meldgaard, Executive director, Torm

"Denne kapitaludvidelse betyder netop, at vi får muligheder for at investere i attraktive nye skibe samtidig med, at vi faktisk bevarer ammunition til vækst, såfremt at der skulle komme andre attraktive muligheder."

Kapitaludvidelsen er kommet i land efter et salg af 11,9 mio. nye aktier, som er blevet afhændet til forskellige internationale investorer med en rabat på 4,9 pct. fra lukkekursen mandag. Størstedelen af aktierne – omtrent 69 pct. af de nye aktier – blev købt af hovedaktionæren Oaktree Capital Management gennem selskabet OCM Njord Holdings.

Oatree-selskabet har nemlig stået for tegningen af godt 8,2 mio. af de samlet 11,92 mio. nye aktier.

I produkttank bliver der generelt talt om en en større opkøbsbølge, hvor skibene i sektoren over de næste år vil være fordelt på færre og færre hænder.

Som var på, hvorvidt kapitaltilførslen øger Torms muligheder til at konsolidere sig gennem opkøb, lød det fra Jacob Meldgaard:

"Vi deltager meget gerne i seriøse diskussioner, der kommer fremadrettet omkring yderligere konsolidering. Og jeg er af den personlige overbevisning, at det her selvfølgelig gør os i stand til at tage enhver diskussion og indgå i dialog omkring konsolidering."

"Det er klart, at et kapitalberedskab af den størrelsesorden, vi taler om her er unikt i branchen, og som vi selvfølgelig skal være forsigtige med og passe på, så vi kan indgå i den form for dialog."

Ikke umiddelbart behov for mere

De nye penge i kassen hos Torm sikrer rederiet det nødvendige råderum til at gennemføre alle de planer, der umiddelbart ligger på topchef Jacob Meldgaards bord.

Derfor er der samtidig heller ikke umiddelbart udsigt til, at Torm igen skal i markedet med hatten i hånden inden for de kommende år.

"Til det, vi har planlagt nu og her, er det her, hvad vi har brug for," sagde Jacob Meldgaard på telekonferencen tirsdag.

Det kan dog ikke afvises, at der i fremtiden kommer til at ske ting, der vil kræve flere penge.

"Hvad der kommer til at ske senere, ved jeg ikke. Der kan selvfølgelig komme yderligere ting, hvor vi skal have mere kapital til vækst," sagde Jacob Meldgaard.

I første omgang er det planen, at de nye penge skal bruges til en udvidelse af flåden gennem køb af nye skibe samt andre selskabsformål, som ifølge Torm-topchefen blandt andet kan dække over tilkøb af skibe, der allerede er i drift.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Torm3.jpg
PR-foto

Han peger samtidig også på, at det naturligvis er afgørende for Torm, at rederiet kan give de nye investorer - og også hovedaktionæren Oaktree Capital Management, der har købt omtrent 69 pct. af de nye aktier - en belønning for tilliden gennem en stigende aktiekurs.

Men det kræver også gode markedsforhold, hvis det skal lykkes.

"Vi skal selvfølgelig gøre vores til, at vores operationelle præstation og kapitalstruktur er i orden. Vi skal demonstrere over for de nye investorer, at vi er tilliden værdige," sagde Jacob Meldgaard.

"Men vi skal også have et marked til det. Uanset hvordan markedet er, har jeg selvfølgelig en forventning om, at vi skal gøre det godt, men det kræver også et godt marked, hvis vi skal skabe fremdrift i aktien," fortsatte han.

Efter kapitaludvidelsen har Oaktree Capital nu en ejerandel af Torm på ca. 65 pct. mod før 63,5 pct.

Hvor mange nye investorer, der er tale om, og hvor de kommer fra, ønskede Jacob Meldgaard ikke at konkretisere. Dog lød det fra topchefen, at der er tale om investorer fra EU, Storbritannien og USA.

Torm vil bruge ny kapital til mulig flådevækst

Torm vil udstede nye aktier med støtte fra kapitalfond

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere