ShippingWatch

Her er Maersk Lines nye reeferchef

Egyptiske Shereen Zarkani har siden oktober 2015 været global chef for Reefer Management i Maersk Line, der udvikler rederiets strategi for transport af kølecontainere.

Maersk har historisk haft held med at rekruttere sine ledere indefra og tidligere fra egen shippingskole, og egyptiske Shereen Zarkani er i den sammenhæng ingen undtagelse, da hun for fire måneder siden indtog posten som Maersk Lines nye Global Head of Reefer Management i hovedsædet på Esplanaden i København.

Det er herfra, at rederiet med en teknisk og kommerciel stab udvikler sin globale strategi på tværs af ruter og lande for de vigtige og ofte sårbare transporter af perishable goods, letfordærvelige varer som bananer, citrus, avocadoer, kød og kyllinger, der kræver en anden og mere kompliceret håndtering og løbende kontrol og overvågning undervejs end containere fyldt med elektronik og andre tørre, masseproducerede forbrugsvarer fra eksempelvis Fjernøsten til Europa.

Samtidig fungerer reefer-enheden som et rådgivnings- og videnscenter i forhold til kunderne, ligesom den også tester og udvikler udstyr.

Shereen Zarkani var i tre år frem til oktober 2015 kommerciel direktør, CCO, i Maersk Lines regionale container- og feederrederi Seago Line, indtil hun blev hentet ind som chef for Reefer Management i Maersk Line.

Hun begyndte som trainee i i Maersk Line tilbage i 2001 på Maersk International Shipping Education og sad i de følgende år på flere forskellige poster i rederiet inden for salg, marketing og forretningsudvikling i flere lande og kontinenter, bl.a. som Senior General Manager i Egypten.

Netop forretningsudvikling synes at være centralt i Reefer Management og for rederiets reeferforretning, der investerer stort i nye og mere moderne kølecontainere, op til 30.000 i 2015, der både skal forny og udvide Maersk Lines samlede kapacitet i takt med introduktion af nye ruter. Senest fra Colombia til tre nordeuropæiske havne.

Rederiet installerede sidste i 2015 sensorer og gps'er på mere end 250.000 kølecontainer, der udover at levere oplysninger om tilstanden i hver eneste kølecontainere i forsyningskæden, også leverer besparelser, fordi medarbejdere tidligere selv skulle tjekke containerne manuelt for at opdage problemer.

"Jeg er meget begejstret for denne spændende udfordring. Med min varierede kommercielle baggrund ser jeg frem til at yderligere styrke værdien for vores kunder. Jeg er dybt passioneret omkring vores rolle i samfundet, hvor vi hjælper vores kunder med at sørge for frisk mad på tallerkener verden over," siger Shereen Zarkani.

Maersk Line investerer massivt i sin reeferflåde

Maersk Line åbner ny reefer-rute til Nordeuropa

Maersk Line skærer 110 stillinger i København

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere