ShippingWatch

Hamburg Süd slår Maersk Line på rettidighed

For første gang siden juni 2013 kan Hamburg Süd igen kalde sig verdens mest pålidelige containerrederi. Samlet set er niveauet blandt rederne det laveste i to år, viser SeaIntel-analyse.

Hamburg Süd er lige nu verdens mest rettidige containerrederi og slår Maersk Line, viser en ny opgørelse fra analysehuset SeaIntel af pålideligheden blandt verdens containerrederier.

Det er første gang siden juni 2013, at Hamburg Süd kan kalde sig verdens mest pålidelige containerreder set i globalt perspektiv med en rettidighed på 80,4 procent i perioden december 2013 til januar 2014. Maersk Line faldt 2,6 procentpoint til 79,7 procent, hvilket sendte det danske rederi ned på en 2. plads med taiwanesiske Evergreen (75,7 procent) på en 3. plads.

Og der er langt ned til de øvrige rivaler fra såvel Hamburg Süd og Maersk Line.

SeaIntel: Containermarked under pres i 2016


 

Samlet set faldt rederiernes rettidighed yderligere 3,5 procentpoint fra december til januar til et nyt rekordlavt niveau på 70 procent i januar 2014, viser SeaIntels Global Liner Performance-rapport for februar. Det er det laveste niveau i to år.

"Det fortsatte fald er bekymrende for både afskibere og redere, men de ringe præstationer i januar kommer ikke som den store overraskelse på det tidspunkt af året med vintersæson, og hvor mange redere benytter tidspunktet til at restrukturere deres services og med forstyrrelser til følge. I januar var der mange problemer i havne på USA's østkyst, hvor nogle måtte lukkes på grundt af stormvejr med store konsekvenser for redernes rettidighed. Også strejke blandt havnarbejdere i Chile og forsinkelser i nogle kinesiske havne har påvirket det samlede resultat negativt," siger Alan Murphy, COO og partner i SeaIntel.

De eneste ruter med fremgang var mellem Sydamerika og Middelhavet, mens de store øst-vest ruter, de østgående ruter på Stillehavet, Asien-Nordeuropa og Asien-Middelhavet dykkede med henholdsvis 12, 13 og 12 procent.

SeaIntel: Forfærdelig start på 2014

SeaIntel: Konkurrenter bør frygte Maersk Line

Hamburg Süd får leveret nyt kæmpe reefer-skib

Hamburg Süd-selskab i massiv oprustning i Brasilien

Forsiden lige nu

Teekay Tankers venter rateopsving frem mod 2019

Det canadiske tankrederi fik et mindre underskud i både fjerde kvartal og hele året i et marked, hvor bl.a. en lavere olieproduktion fra Opecs side førte til lavere rater end normalt. Skrotning kan føre til stærkere rater hen mod slutningen af året, siger CEO.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere