ShippingWatch

Borebisser ligger i toppen af norske lønninger

Lønningerne i norsk offshore er trods krisen steget i løbet af det seneste år, og ansatte i olie- og gasudvinding havde de højeste lønninger i 2015, fremgår det af en ny lønstatistik for norske lønmodtagere.

Foto: Royal Dutch Shell PR

Til trods for den galoperende offshorekrise med oplægninger og fyringer var lønninger udbetalt til ansatte i olie- og gasudvinding de allerhøjeste af alle lønninger udbetalt i Norge i løbet af 2015.

Det fremgår af lønstatistikken for norske lønmodtagere, der er udgivet af Statistisk Sentralbyrå (Norges Statistikkontor, red.). I lønstatistikken fremgår det, at et års løn for ansatte i olie- og gasudvinding løber op i 803.600 norske kroner, svarende til en årsløn på 640.000 danske kroner.

Det er sågar mere end ansatte i finanssektoren, der må "nøjes" med 743.500 norske kroner (592.000 danske kroner, red.) i lønningsposen, der dog er 3,9 procent mere fyldt, end den var i 2014.

Nu har Statoils nedtur også ramt rengøringspersonalet

Ikke alene er lønniveauet for borebisserne det højeste for alle lønmodtagere, lønnen er også steget med 2,3 procent - eller 18.000 norske kroner - siden 2014 trods en krise i offshore, der måske burde lægge en dæmper på lønniveauet. I flere rederier er de ansatte eksempelvis gået markant ned i løn for at redder kollegers og egne arbejdspladser, til man atter kommer ud af offshorekrisen.

En gennemsnitsløn som ansat i den norske stat ligger for 2015 på 546.700 norske kroner (435.300 danske kroner, red.) om året, når man ikke medregner ansatte i sundhedssektoren.

Maskinmestre slår akademikere på lønnen

Navigatører henter toplønninger i offshore-industrien

Maskinmestrene: Lav ledighed, høj løn og alt for få studiepladser

Forsiden lige nu

Sådan vil Maersk overbevise investorerne

Topledelsen i Maersk leverer i dag tirsdag sit bud på de kommende års strategi for kerneforretningen Transport & Logistics. Det sker over for en bred kreds af investorer og analytikere på en kapitalmarkedsdag. Se strategien her.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere