ShippingWatch

Maersk-topchef åbner for investeringer i vind- og solenergi

Virksomheden pønser på at investere direkte i solcelleparker og vindparker for at skaffe nok brændstof.

Foto: Ida Marie Odgaard

En del af Maersks overskud, der i år står til at blive virksomhedens største, kan i fremtiden gå til investeringer i vind- og solenergi.

Det fortæller topchef Søren Skou til Børsen.

Den primære årsag er at kunne skaffe nok brændstof til koncernens skibe, og da det i dag ikke er muligt at skaffe nok grønt brændstof til shippingindustrien, kan det betyde, at Maersk selv skal ud at investere i den slags energikilder.

“Man kommer formentlig til at se A.P. Møller Mærsk investere direkte i sådan nogle projekter for at få dem i gang. Ellers kommer det ikke til at ske,” siger den adm. direktør fra talerstolen på Børsen Bæredygtig Summit.

Koncernen fylder hvert år 11-12 mio. tons brændstof på sine skibe og har siden 2018 arbejdet med langsigtede mål for at nedbringe udledningerne. I dag har Maersk-direktionen en målsætning om at gøre koncernen CO2-neutral i 2040.

Stena Bulk ser mulighed for optur der kan vare ind i 2024

Copenhagen Energy sigter mod 29 GW havvind og storstilede partnerskaber

Organisationer undrer sig over politisk aftale om producentansvar

Mere fra ShippingWatch

CMA CGM forventer kraftigt fald i fragtraterne

Udsigterne for containermarkedet ser noget mere dystre ud i den kommende tid, vurderer franske CMA CGM. Containerrederiet noterede dog stadig vækst på både top- og bundlinje i tredje kvartal.

Ugens bedste på ShippingWatch

EU kæmper om at blive enig om et prisloft på russisk olie. Containerraterne er faldet gennem gulvet. Ny kritik af CII-indekset. Og så er Carsten Mortensen på vej med ny shippingfond.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs