ShippingWatch

Dansk havvind skal femdobles på otte år: Regeringen vil sætte grøn strøm til fremtidens brændstof

Med et nyt udspil vil regeringen bygge yderligere 4 gigawatt havvind inden 2030. Det er en afgørende brik i kampen om at skabe et nyt grønt erhvervseventyr inden for fremtidens brændstoffer til skibe, fly og lastbiler.

Klimaminister Dan Jørgensen vil sætte fuld fart på udbygningen af havvindmøller for at få nok grøn strøm til at producere fremtidens brændstoffer til fly, skibe og lastbiler | Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Regeringen skruer nu op for klimaambitionerne med et udspil, der skal femdoble produktionen af havvindmøllestrøm inden 2030. Det skal sikre, at der produceres nok grøn strøm til at bane vej for et nyt grønt erhvervseventyr inden for produktion af fremtidens brændstoffer til fly, skibe og lastbiler.

”Vi er nødt til at tage alvorligt, at der er store klimaudfordringer, vi ikke har løst. Vi har ikke løst udfordringen med den tunge transport med fly og med skibe. Hvis ikke vi går forrest med at udvikle teknologierne, så tror jeg ikke, at vi når vores klimamål,” siger klimaminister Dan Jørgensen i et eksklusivt interview med Finans.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs