ShippingWatch

Indien går efter at få sanktioneret russisk olie med kæmpe rabat

EU vil med nye sanktioner mod Rusland indføre et forbud mod import af russisk olie, og det vil også omfatte et forbud mod at forsikre eller levere serviceydelser i forbindelse med transport af russisk olie, skriver Bloomberg.

Indiens premierminister Narenda Modi modtages af statsminister Mette Frederiksen (S) da han ankommer til Christiansborg Slot under sit todages besøg i Danmark. | Foto: Philip Davali

Indien forsøger at få ekstra rabat på russisk olie med henvisning til den risiko, der er forbundet med at handle med Rusland.

Det oplyser anonyme kilder til Bloomberg.

Ifølge kilderne går Indien efter at sikre sig leverancer til under 70 dollar per tønde fra russerne for at kompensere for ekstra udgifter til at finansiere indkøb fra Rusland.

En pris i det leje vil indebære en rabat på omkring 35 pct. sammenlignet med markedsprisen onsdag eftermiddag på en tønde Brent-olie. Den koster godt 108 dollar - en stigning på 3 pct. fra tirsdag.

Ifølge Bloombergs kilder har Indien allerede købt over 40 mio. tønder olie fra Rusland, siden krigen i Ukraine brød ud i slutningen af februar.

Det er 20 pct. mere end Ruslands olieleverancer til Indien i hele 2021, skriver Bloomberg på baggrund af egne beregninger af data fra det indiske handelsministerium.

I EU aftager flere lande også stadig russisk olie. Kommissionen har dog foreslået en udfasning af russisk olie over seks måneder i sin seneste sanktionspakke mod Rusland. Sanktionerne kommer som reaktion på Ruslands invasion af Ukraine.

EU-forbud mod at forsikre olietransport

Ifølge Bloomberg omfatter EUs nye sanktioner også et forbud mod at forsikre eller levere serviceydelser i forbindelse med transport af russisk olie.

Dmitry Peskov, der er talsmand for den russiske præsident Vladimir Putin, siger om de nye EU-sanktioner, at olieimportforbuddet er et ”tveægget sværd.”

”De (EU-landene, red.) betaler også en høj pris i forsøget på at skade os. Omkostningerne fra disse sanktioner vil stige hver dag for EU’s borgere,” sagde talsmanden ifølge Bloomberg.

Som ventet indeholder sanktionspakken dog ikke et totalforbud mod køb af russisk energi, skriver Ritzau.

EU vil droppe russisk olie helt inden for seks måneder

Kraftig stigning i russisk råolie der sejles til Kina efter Ruslands invasion i Ukraine

Døren lukkes for Sovcomflot af flere store forsikringsselskaber


Mere fra ShippingWatch

ECSA's nye generalsekretær balancerer på en knivsæg

ECSA’s nyudnævnte generalsekretær, Sotiris Raptis, har overtaget en organisation beskyldt af sine egne medlemmer for at være usynlig. I et interview med ShippingWatch fortæller Raptis, hvordan han vil ændre det billede.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs