ShippingWatch

Maersk-partners drømme om havmøllepark lider knæk

European Energys planer om havvindprojektet Omø Syd har lidt et knæk, men den danske udvikler har endnu ikke opgivet parken. Selskabet, som i et andet projekt skal levere grønt brændstof til Maersk, vil kunne opskalere sin produktion med havmølleparken.

Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Siden 2012 har European Energy arbejdet på at bygge en havmøllepark på 320 MW i Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland kaldet Omø Syd. Men det har bestemt ikke været lige til, og nu lader det til, at kamelen er ved at give efter for det seneste strå.

Strået blev allerede lagt på kamelens ryg tilbage den 26. marts i år, da regeringen offentliggjorde, at der skal udpeges seks nye marine fuglebeskyttelsesområder. Det ene omfattende der, hvor European Energy har planlagt sin havvindmøllepark, der dermed er i spil til at blive fuglebeskyttelsesområde.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Noreco skifter CEO: "Vi har underpræsteret væsentligt"

Det norske olieselskab har hverken leveret tilfredsstillende i forhold til sin omstillingsstrategi eller investorerne, lyder det fra bestyrelsesformand Riulf Rustad. Det sker i forbindelse med, at selskabets topchef, David B. Cook, mandag er trådt tilbage.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs