ShippingWatch

Kinas kulimport fra Indonesien er rekordhøj

Efter akut mangel på elektricitet i industrien har Kina gået på storindkøb i Indonesiens kulminer. Den indonesiske kuleksport til Kina slog rekord i september, skriver Bloomberg.

Foto: Ronald Siagian/AFP/Ritzau Scanpix

Kina har sat gang i kulimporten for at afhjælpe landets akutte mangel på kul, og Indonesien er den store vinder som kinesernes foretrukne leverandør af kul, skriver Bloomberg.

Indonesien tegner sig nu for to tredjedele af Kinas kulimport, og alene fra august til september steg Kinas kulindkøb i Indonesien fra 17 mio. ton til 21 mio. ton. Den kinesiske kulimport fra Indonesien har været i vækst siden juni, og væksten skyldes ikke mindst, at Kina har været ramt af elektricitetskrise i månedsvis, efter styret i Beijing standsede importen af kul fra Australien for knap et år siden.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Noreco skifter CEO: "Vi har underpræsteret væsentligt"

Det norske olieselskab har hverken leveret tilfredsstillende i forhold til sin omstillingsstrategi eller investorerne, lyder det fra bestyrelsesformand Riulf Rustad. Det sker i forbindelse med, at selskabets topchef, David B. Cook, mandag er trådt tilbage.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs