ShippingWatch

Shippingbanker åbner for at hæve de grønne ambitioner efter næste klimatopmøde

Storbankernes klimainitiativ Poseidon Principles kritiseres for at være alt for uambitiøst. Til efteråret skal principperne revideres og muligvis tilpasses, så de lever op til udfaldet af klimatopmøde i Glasgow, oplyser formand Michael Parker til ShippingWatch.

Michael Parker, formand, Poseidon Principles | Foto: Global Maritime Forum

Til efteråret forventer en række store långivere til shippingindustrien at skulle revidere deres fælles klimainitiativ, der af flere rederier er blevet beskrevet som uambitiøst.

Det er tale om de såkaldte Poseidon Principles, der blev lanceret tilbage i 2019. Principperne har til formål at skabe et fælles udgangspunkt for at vurdere, om bankernes låneporteføljer er på linje med IMO's klimamål, som blandt andet tæller minimum en halvering af udledningen af drivhusgasser fra shippingbranchen i 2050.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Tradelens håber snart at få store Maersk-rivaler endeligt ombord

Hapag-Lloyd og ONE glimrer ved deres fravær på den digitale platform Tradelens, selvom de for to år siden meddelte, at de ville gå med. "Vi er håbefulde om, at de meget snart vil tilslutte sig," siger Tradelens-chef Mike White. Hapag-Lloyd venter at træffe en endelig beslutning inden længe.

Scandlines henter ny topchef fra bryggeri

Scandlines skifter ud på topchefsposten. Efter mere end ti år i spidsen for rederiet stopper Søren Poulsgaard Jensen som adm. direktør. Afløseren er hentet i Royal Unibrew.

Maersk-satsningen Tradelens har taget hul på kinesisk udrulning

Maersk og IBM's digitale satsning Tradelens har allieret sig med statsejet kinesisk selskab om en udrulning i Kina for at få kinesiske importører og eksportører ombord. Kina er et kritisk marked for platformen, som der fra Esplanaden ventes klar vækst fra i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs