ShippingWatch

IMO vil hjælpe med at forhindre forurening fra udbrændt containerskib

IMO vil tilbyde myndighederne i Sri Lanka teknisk assistance for at mindske den mulige forurening, efter containerskibet X-Press Pearl brød i brand ud for landets kyst i sidste måned og efterfølgende sank.

Foto: Ishara S. Kodikara/AFP/Ritzau Scanpix

IMO undersøger lige nu mulighederne for at kunne hjælpe Sri Lanka med teknisk assistance for at forhindre den værst mulige forurening efter containerskibet X-Press Pearl, der i slutningen af maj brød i brand ud for landets hovedstad Colombo.

"IMO har kontakt med FN-partnere og myndighederne i Sydasien med henblik på mulig bistand. IMO kommunikerer også med det srilankanske miljøministerium om enhver teknisk assistance, som IMO vil kunne tilbyde," siger IMO's generalsekretær Kitack Lim i en meddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Tradelens håber snart at få store Maersk-rivaler endeligt ombord

Hapag-Lloyd og ONE glimrer ved deres fravær på den digitale platform Tradelens, selvom de for to år siden meddelte, at de ville gå med. "Vi er håbefulde om, at de meget snart vil tilslutte sig," siger Tradelens-chef Mike White. Hapag-Lloyd venter at træffe en endelig beslutning inden længe.

Scandlines henter ny topchef fra bryggeri

Scandlines skifter ud på topchefsposten. Efter mere end ti år i spidsen for rederiet stopper Søren Poulsgaard Jensen som adm. direktør. Afløseren er hentet i Royal Unibrew.

Maersk-satsningen Tradelens har taget hul på kinesisk udrulning

Maersk og IBM's digitale satsning Tradelens har allieret sig med statsejet kinesisk selskab om en udrulning i Kina for at få kinesiske importører og eksportører ombord. Kina er et kritisk marked for platformen, som der fra Esplanaden ventes klar vækst fra i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs