ShippingWatch

Sri Lanka forbereder sig på omfattende forurening fra sunket containerskib

Containerskibet X-Press Pearl synker ud for Sri Lankas kyst, og der frygtes nu omfattende forurening fra skibet, der blandt andet er lastet med 25 tons salpetersyre og 400 containere med olie.

Foto: Lakruwan Wanniarachchi/AFP/Ritzau Scanpix

Sri Lanka kan stå over for sin største miljøkatastrofe nogensinde med det havarerede containerskib X-Press Pearl, der er ved at synke ud for landets kyst.

Det 1.500 teu store containerskib er blandt andet lastet med 25 tons salpetersyre, 400 containere med olie og i alt 350 brændstof. Og det frygtes, at de skadelige laster kan lække, hvis skibet synker helt på sin nuværende position, skriver flere medier.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Tradelens håber snart at få store Maersk-rivaler endeligt ombord

Hapag-Lloyd og ONE glimrer ved deres fravær på den digitale platform Tradelens, selvom de for to år siden meddelte, at de ville gå med. "Vi er håbefulde om, at de meget snart vil tilslutte sig," siger Tradelens-chef Mike White. Hapag-Lloyd venter at træffe en endelig beslutning inden længe.

Scandlines henter ny topchef fra bryggeri

Scandlines skifter ud på topchefsposten. Efter mere end ti år i spidsen for rederiet stopper Søren Poulsgaard Jensen som adm. direktør. Afløseren er hentet i Royal Unibrew.

Maersk-satsningen Tradelens har taget hul på kinesisk udrulning

Maersk og IBM's digitale satsning Tradelens har allieret sig med statsejet kinesisk selskab om en udrulning i Kina for at få kinesiske importører og eksportører ombord. Kina er et kritisk marked for platformen, som der fra Esplanaden ventes klar vækst fra i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs