ShippingWatch

Michelin vil sælge oppustelige vingesejl til skibe

Michelin har nu kig på markedet for grønne løsninger til shippingbranchen, hvor den franske dækproducent med nyt projekt vil lave oppustelige vingesejl til skibe.

Foto: Michelin

Den franske dækproducent Michelin har kastet sit blik på markedet for grønne løsninger, der kan hjælpe shipping med at reducere sin udledning af drivhusgasser.

Michelin vil med det nye projekt Wisamo - eller Wing Sail Mobility - udvikle et system af oppustelige vingesejl, som kan installeres på skibe, skriver selskabet.

De oppustelige sejl er "især egnet til roro-skibe, tørlastsibe og gastankskibe," skriver Michelin og tilføjer, at udstyret kan installeres på nybygninger samt retrofittes på eksisterende skibe.

Selskaber som Norsepower, Yara og BAR Technologies er allerede i gang med at teste og implementere vingesejl på handelsskibe.

Blandt andet har et stort tørlastskib fra minekæmpen Vale fået installeret fem rotorsejl, mens et skib fra handelshuset Cargill også skal udstyres med de store vingesejl. 

Vale-skib får installeret fem rotorsejl

Yara og BAR Technologies skal installere sejl på Cargill-skib 

Maersk Product Tankers sælger verdens første tankskib med kæmpesejl 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Uenighederne sejrede, da IMO's miljøkomité forsøgte at skabe konsensus om nye klimaindsatser inden for skibsfarten. Maersk er frustreret. En stort tænkt, men kritiseret metanolfabrik i USA med Hafnia som medinvestor smuldrer. Springer konkurrenterne på Maersks Tradelens blockchain-projekt, der nu rulles ud i Kina?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs