ShippingWatch

OECD hæver prognosen for global vækst i 2021

OECD har opjusteret forventningerne til væksten i den globale økonomi i 2021.

Foto: Mario Anzuoni/Reuters/Ritzau Scanpix

Organisationen for økonomisk samarbejde og udvikling, OECD, opjusterer sit estimat for væksten i den globale økonomi i 2021 til 5,6 pct. fra tidligere 4,2 pct.

I 2020 ventes et fald i verdens bruttonationalprodukt, BNP, på 4,2 pct.

Det fremgår af en ny prognose fra organisationen tirsdag.

"Aktiviteten i mange sektorer er steget og har delvis tilpasset sig restriktionerne under pandemien. Udrulning af vaccinen - selvom den er ujævn - øger momentum. Og hjælpepakker fra regeringer, især i USA, er medvirkende til et sandsynligt større boost for den økonomiske aktivitet," skriver OECD i prognosen.

Også væksten i 2022 får et nøk op, og OECD skønner nu, at den globalt vil vokse med 4 pct., hvilket er 0,3 procentpoint mere end i prognosen fra december 2020.

Den globale vækst skrumpede med 3,4 pct. sidste år.

"Udsigterne er blevet bedre de seneste måneder med tegn på et rebound i varehandlen og industriproduktionen," skriver den økonomiske samarbejds- og udviklings organisation.

USA tager fart

Den amerikanske økonomi spås nu en vækst i år på 6,5 pct., hvilket er 3,3 procentpoint mere end i den forrige prognose. Væksten i USA var negativ i 2020 på 3,5 pct.

Også i 2022 ventes den amerikanske vækst at øges mere end tidligere forudset. Den ses nu lande på 4 pct. mod tidligere 3,5 pct., fremgår det af OECD's prognose.

Fem pct af skibsbrændstoffet skal være grønt i 2030

Biden holder fast i sanktioner mod Iran 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs