ShippingWatch

Opec udskyder forhandlinger om produktion

Manglende enighed får landende i Opec, Foreningen for olieeksporterende lande, til at gå hver til sit. Forhandlingerne genoptages torsdag. Opdateret.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS/Ritzau Scanpix

Der er tilsyneladende endnu ikke enighed om, hvorvidt eller hvordan den planlagte forøgelse af olieproduktionen til næste år skal gennemføres.

Derfor har landene i Opec, Organisationen af olieeksporterende lande, nu valgt at udskyde tirsdagens møde, hvor forhandlingerne ellers skulle have fortsat.

Det skriver Bloomberg News.

Tidligere mandag aften forlød det, at forhandlingerne ville blive genoptaget tirsdag, efter at mandagens møde havde været uden resultat.

Opec-landene mødes mandag og tirsdag for at forhandle om, hvorvidt en planlagt produktionsforøgelse skal gennemføres, nu hvor olieprisen er faldet hen over efteråret som følge af det stigende antal af smittede med covid-19.

Ifølge Bloomberg News er der ikke nogen modstand mod at udskyde produktionsforøgelsen, men det var på den fire timer lange videokonference ikke muligt at nå til enighed om betingelserne for en eventuel udskydelse.

Opnås der ikke enighed om at udsætte den planlagte forøgelse af olieproduktionen, er konsensus blandt analytikerne, at det vil medføre solide fald i olieprisen, såvel som at det vil skade Opecs troværdighed, skriver Bloomberg.

(Artiklen er opdateret 1. december 2020 kl. 11:55, så det fremgår, at landene i Opec har valgt at udskyde tirsdagens møde.)

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere