ShippingWatch

Japan og Sydkorea advarer EU mod kvoter på shipping

Japan og Sydkorea advarer EU om, at kvoter på shippingindustrien kan øge handelsspændinger og føre til øget forurening, fordi skibe risikerer at sejle længere ruter for at undgå at stoppe i Europa, hvis industrien bliver omfattet af EU's kvotesystem.

Foto: Vivek Prakash/Reuters/Ritzau Scanpix

To af verdens store shippingnationer Japan og Sydkorea advarer EU mod at indføre CO2-kvoter på shippingindustrien. Det skriver Reuters.

Japan og Sydkorea har i svar til EU advaret om, at kvoter på shippingindustrien kan øge handelsspændinger og føre til øget forurening, fordi skibe risikerer at sejle længere ruter for at undgå at stoppe i Europa, hvis industrien bliver omfattet af EU's kvotesystem, ETS.

"Indførelsen af EU-EYS til international shipping vi have negative følger på både den miljømæssige integritet og den globale maritime transport og handels bæredygtig," skriver regeringen i Sydkorea i et svar EU.

Udmeldingen fra Japan og Sydkorea kommer som et led i en høringsproces fra EU om området, som sluttede torsdag i sidste uge.

EU-Kommissionen vil i sin klimaplan inddrage shipping i kvotehandelssystemet, hvilket Parlamentet også har stemt for.

Spørgsmålet er, hvor mange skibe, der skal omfattes af kvotesystemet i fremtiden. Det spørgsmål er fortsat åbent, hvor Kommissionen taler om "som minimum" skibe inden for EU's grænser, ønsker Parlamentet at bruge et langt mere omfattende omfang, som også vil gælde uden for EU's grænser.

Maersk Tankers: Regionale CO2-regler kan skabe klarhed

Græsk søfartsminister langer ud efter EU's planer om CO2-kvoter

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere