ShippingWatch

Saudi-Arabien vil være verdens største eksportør af brint

Verdens største olieeksportør vil bruge landets store naturgasressourcer til at blive ledende indenfor blå brint.

Foto: Fayez Nureldine/AFP/Ritzau Scanpix

Brint kan blive en del af løsningen for at nå verdens klimamål. Og nu vil Saudiarabien være det land, der eksporterer mest af det.

Saudi-Arabien er i forvejen verdens største eksportør af olie, men de gode ressourcer indenfor naturgas, skal nu tilføje blå brint til listen. Det skriver Bloomberg.

Landet har "ambitiøse" planer og "vil ikke blive udfordret i sit mål om at være den største eksportør af brint på jorden," sagde energiminister prins Abdulaziz bin Salman på en nyhedsbriefing i Riyadh.

Produktionen af den blå brint har været i gang i længere tid i Saudi-Arabien, men nu skal det altså op i en betydeligt større skala. I september blev landets første sending af blå brint konverteret til ammoniak sendt til Japan.

Det er dog ikke kun blå brint, der skal udgøre energiproduktionen i fremtiden i Saudi-Arabien. Der er også planer om at producere grøn brint, der modsat den blå ikke bliver produceret ved hjælp af naturgas.

Den grønne brint skal produceres via solenergi på et anlæg i Neom til en pris på 5 mia. dollars (31 mia. DKK).

Mange større energiselskaber er i den seneste tid begyndt at pusle mere og mere med brintproduktion. Brint er dog endnu ikke konkurrencedygtig med fossile brændstoffer, og er derfor en dyr løsning.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Ørsted og BP går sammen om brintprojekt

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs