USA indfører ny runde af sanktioner mod iranske olieselskaber

Irans statsejede olieselskab og landets største tankrederi er blevet sortlistet af USA. En række selskaber er også blevet sanktioneret for at forsøge at fragte iransk olie til Venezuela.
Foto: -/AFP / US DEPARTMENT OF JUSTICE
Foto: -/AFP / US DEPARTMENT OF JUSTICE

USA har igen indført sanktioner mod en række statsejede iranske olieselskaber i et forsøg påt at ramme landets økonomi.

National Iranian Oil Company og rederiet National Iranian Tanker Company er begge blevet sortlistede af USA, da Trump-regeringen mener, at pengene fra selskaberne bliver brugt til at finansiere den militære enhed Quds Force, som hører under Revolutionsgarden.

Det skriver Reuters.

Når et selskab bliver sortlistet, så fryser USA dets aktiver i udlandet og gør det forbudt for amerikanere at handle med selskabet.

Reelt trækker de fleste handelspartnere sig som regel, når USA sanktionerer et selskab, da de risikerer også at blive straffet.

Donald Trump har indført en stribe af sanktioner mod Iran, siden han blev indsat som præsident for snart fire år siden. Kort efter sin tiltræden droppede han atomaftalen, som gjorde det muligt for Iran at sende olie ud på verdensmarkedet.

I den seneste runde af sanktioner rammer ikke kun Iran, men også Venezuela.

Reuters skriver, at selskaberne Mobin Holding, Madanipour og Oman Fuel Trading er blevet sanktioneret for at forsøge at fragte iransk olie til Venezuela.

Shipping skal holde særligt øje med to ting efter præsidentvalget

USA genindfører sanktioner mod Iran og truer FN-lande 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også