ShippingWatch

Japan vil transportere brint på skibe i 2030

Japan vil sætte fart på den teknologiske udvikling, så Japan kan skabe et skalerbart system til transport af brint på skibe i 2030, siger handelsminister ifølge Reuters.

Foto: Umit Bektas/Reuters/Ritzau Scanpix

Japan har en ambition om at skabe en bæredygtig forsnyningskæde af brint senest i 2030. Det fortalte Japans handelsminister Hiroshi Kajiyama på en konference i dag, onsdag, skriver Reuters.

Målsætningen er at sætte fart på den teknologiske udvikling, så Japan kan skabe et skalerbart system til transport af brint på skibe i 2030.

Den japanske handelsminister henviser til, at Kawasaki Heavy Industries planlægger at foretage den første afskibning af flydende brint til næste år. Afskibningen sker fra Australien til Japan.

"Med en voksende momentum og handlinger fra mange lande mod en bredere brug af brint, er vi nået til en fælles forståelse om, at brint er en væsentlig erngi i reduktionen af udledningerne," udtaler Hiroshi Kajiyama ifølge Reuters.

Brint er blevet fremhævet af flere som et bud på et mere miljøvenligt skibsbrændstof.

For knap to uger siden fortalte det schweiziske rederi MSC, at det kigger nærmere på brint. Det gælder både som brændstof, men også som komponent i fremstillingen af andre løsninger.

Det belgiske tankrederi Euronav har også peget på brint som et muligt brændstof til de store supertankere.

Japansk rederi bestiller to elektriske tankskibe uden CO2-udledning

MSC tror på brint som et af fremtidens brændstoffer i containerindustrien

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs