ShippingWatch

Esvagt-chef har opgivet håbet om en brexit-aftale: "Jeg tror ikke på det mere"

Det danske vindrederi Esvagt planlægger efter, at det ikke lykkes for Storbritannien og EU at blive enige om en handelsaftale inden nytår. Det siger topchef til Børsen.

Peter Lytzen er topchef for Esvagt. Han har mistet troen på en brexit-aftale. | Foto: PR/Esvagt

Topchefen for det danske vindrederi Esvagt forventer ikke længere, at det lykkes for Storbritannien og EU at lande en aftale om brexit, skriver Børsen.

Parterne forsøger i øjeblikket at blive enige om deres fremtidige forhold, når Storbritannien forlader det europæiske samarbejde til nytår. Men rederiet Esvagt, som løser opgaver i den britiske del af Nordsøen, er begyndt at planlægge efter, at det ikke lykkes.

"Jeg tror ikke på det mere. Det, jeg hører, er, at der ikke rigtigt sker noget i forhandlingerne. Jeg tror, der er for mange problemer til, at det kan falde på plads," siger CEO Peter Lytzen til Børsen.

Hvis ikke Storbritannien og EU har landet en aftale om den fremtidige handel inden 1. januar, vil Storbritannien blive behandlet som alle andre medlemmer af WTO.

Det vil bl.a. indebære skærpet grænsekontrol, hvilket kan føre til lange køer ved den britiske grænse.

DFDS får del i nye brexit-kontrakter til over en halv mia. kr. 

Logistikselskaber i ordkrig med regeringen over brexit: "Lad være med at pege fingre" 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Corona-smitte i den sydkinesiske havn Yantian skaber kaos på containermarkedet. Erhvervsmanden Thor Stadil erkender at have mistimet sit forsøg som skibsejer, der har kostet ham og kreditorer store tab. Eitzen-familien, der ejer Christiania Shipping, vil gerne se på fusioner. Vigtige dage for global shipping: IMO's miljøkomité holder møde.

Europas maritime industri får ny formand

Organistationen Sea Europe, der repræsenterer skibsværfter og maritimeudstyrsproducenter i Europa, har udpeget en ny formand, der tidligere har stået i spidsen for Damen Group.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs