ShippingWatch

IMO opfordrer medlemsstater til at løse problemer med strandede søfolk

IMO kræver sammen med en række andre FN-organer, at medlemsstater og regeringer straks løser den humanitære krise med flere hundredetusinde strandede søfolk.

Foto: PR-FOTO

FN' søfartsorgan, IMO, opfordrer medlemsstaterne til straks at løse den humanitære krise med flere hundredetusinde strandede søfolk.

I en fælles udtalelse med flere andre FN-organer appellerer IMO til, at medlemsstater og regeringer giver søfolk status af nøglearbejdere og hurtigst muligt fjerne forhindringer for at foretage besætningsskift samt adressere den humanitære krise.

"Mange regeringers handlinger, som begrænser eller forhindrer skibsoperatører i at skifte besætning, er den største enkeltstående operationelle udfordring mod den sikre og effektive globale handel," skriver IMO og de øvrige FN-organer.

Over 300.000 søfolk er lige nu strandet ombord på skibene, selv om deres kontrakter er udløbet. Mange har været til søs i over 17 måneder, og IMO har de seneste måneder modtaget flere tusinde opkald fra søfolk og deres familier.

Udtalelsen kommer dagen efter, at IMO's generalsekretær Kitack Lim krævede handling fra det internationale samfund og en løsning "hurtigst muligt" for krisen med strandede søfolk.

Kitack Lim kræver løsning for strandede søfolk hurtigst muligt

Synergy Group regner med at fastholde vækstrate på 30 pct 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Mens Maersk opjusterede, gav MSC-topchef Søren Toft en forklaring på containermarkedets dårlige service på shipping-konference i London. Kampen om de klimavenlige brændstoffer skærpes, og grønne pollitikere vil have LNG fjernet fra EU-liste.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs