ShippingWatch

International alliance med CMA CGM vil accelerere grøn omstilling i transport

CMA CGM og Wärtsilä er blandt elleve internationale virksomheder, som er gået sammen i koalition, som har til formål at accelerere den grønne omstilling inden for transport og logistik.

Foto: PR-FOTO

Elleve store internationale virksomheder har sluttet sig sammen i en koalition, som har til formål at accelerere den grønne omstilling inden for transport og logistik.

Sammenslutningen, som er åben over for nye medlemmer, blev præsenteret under et økonomisk forum i Frankrig, Rencontres Économiques d’Aix-en-Provence.

Det skriver branchemediet Port News.

De 11 eksisterende medlemmer vil ved hjælp af fælles ekspertise forfølge tre overordnede mål, nemlig at udvide porteføljen af rene energiressourcer, sænke energiforbruget per transportkilometer og eliminere en betydelig del af udledninger forbundet med transport og logistik.

Koalitionen blev lanceret sidst i 2019 under Franch Maritime Economy Conference og har fået opbakning fra den franske præsident, Emmanuel Macron, skriver Port News.

Udover Maersk Line-rivalen CMA CGM består koalitionen af AWS, Carrefour, Cluster Maritime Français, Crédit Agricole Corporate and Investment Bank, Engie, Faurecia, Michelin, Schneider Electric, Total and Wärtsilä.

Derfor vækker særligt ét årstal stor diskussion i shippings klimakamp

Organisationer beskylder shipping for ikke at rykke på klima

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere