ShippingWatch

Kina bliver selvforsynende med lavsvovlsbrændstof i år

Inden årets udgang vil Kina være selvforsynende med lavsvovlsbrændstof, siger talsmand for stort kinesiske olieselskab til Reuters. Kina importerer i dag størstedelen af deres skibsbrændstof fra andre lande i regionen.

Foto: Aizhu Chen/Reuters/Ritzau Scanpix

Kina vil inden årets udgang være selvforsynende på de nye lavsvovlholdige brændstoffer, som fra i år er obligatorisk for skibe at sejle på. Det siger en talsmand fra det statsejede kinesiske olieselskab Petrochina til Reuters.

I 2021 vil Kina være i stand til at producere 22,6 mio. ton lavsvovlsbrændstof, og i 2022 vil det være steget til 29,6 mio. ton. Det skal holdes op imod, at Kina inden 2020 var afhængig af at importere størstedelen af det efterspurgte skibsbrændstof fra regionale eksportører som Singapore og Sydkorea.

Derfor har Kina længe ønsket at mindske sin afhængighed af lande, og omkring 20 raffinaderier under statsejede Sinopec, Petrochina, CNOOC og Sinochem har investeret i udstyr til at producere de nye brændstoffer.

Tidligere på året besluttede Kina, at landets raffinaderier fremover slipper for at betale en særlig skat på produktionen af skibsbrændstof. Det skete i første omgang for at sikre forsyningen af lavsvovlsolie til de kinesiske havne.

Medie: Skatteændring får lille effekt på Kinas eksport af nye brændstoffer

Medie: Kina fjerner skatten på eksport af lavsvovlsolie

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere