ShippingWatch

Coronakrise får Wallenius Wilhelmsen til at annullere scrubber-ordrer

Det norske bilrederi Wallenius Wilhelmsen har på grund af coronakrisen annulleret ordrer og udsat installationen af scrubbere. Samtidig fortæller rederi, at tilbagebetalingstiden er blevet fordoblet på grund af oliekollapset, skriver Reuters.

Foto: PR/Wallenius Wilhelmsen

Coronakrisen har fået det norske bilrederi Wallenius Wilhelmsen til at annullere ordrer på ni scrubbere og udskyde installationen af yderligere otte til senere på året eller til 2021. Det fortæller rederiet til Reuters.

"Som et resultat primært af covid-19 pandemien har kunder i betydeligt omfang reduceret deres produktion af køretøjer. Med det kommer en fald i omsætningen, og vi tager de nødvendige skridt til at reducere kapitalstrømme," udtaler en talsperson fra Wallenius Wilhelmsen til Reuters.

Foruden coronakrisen har det store fald i olieprisen betydet, at prisspændet mellem højsvovls- og lavsvovlsolie er blevet markant indsnævret. Det har stor betydning for tilbagebetalingstiden på scrubbere, fordi scrubbere giver mulighed for at sejle på det højsvovlsolie og udnytte det forventede prisspænd til de nye lavsvovlholdige brændstoffer.

Til Reuters fortæller rederiet International Seaways, at tilbagebetalingstiden på scrubbere er blevet fordoblet efter olieprisens kollaps.

Torms scrubber-regnestykke holder stadig, selv om olieprisen er faldet

Scorpio Tankers udskyder køb og installation af 19 scrubbere

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere