ShippingWatch

Singapore lukker ned for at begrænse spredning af virus

I et forsøg på at inddæmme spredningen af coronavirus lukker store dele af Singapore ned fra næste uge. Senest har skibsværft i landet sendt 100 de ansatte hjem, efter flere er blevet smittet.

Foto: Roslan Rahman/AFP/Ritzau Scanpix

Singapore lukker på tirsdag i næste uge ned i en måned i bestræbelserne på at forhindre yderligere spredning af coronavirussen i landet. Det har landets premierminister Lee Hisin Loong meddelt, skriver flere medier, herunder The Strait Times.

Nedlukningen betyder, at alle skoleelever sendes hjem, og at virksomheder lukker. Det gæder dog ikke virksomheder, der betegnes som nødvendige og essentielle for landets økonomi. Det drejer sig blandt andet om supermarkeder og banker.

Beslutningen om at lukke store dele af landet ned sker efter, at Singapore har oplevet mere end 50 nye smittede om dagen de seneste uger. Samlet set er 1114 personer smittet med coronavirussen, covid-19.

"Til at begynde blev mange af de nye tilfælde af smittede importeret fra udlandet, mest singaporeanere som vendte hjem. Så i sidste uge begyndte vi at have mere lokale tilfælde. På trods af vores gode kontaktsporing, ved vi i næsten halvdelen af tilfældene ikke, hvor fra eller fra hvem personen er blevet smittet," udtaler Lee Hisin Loong.

"Det antyder, at der er flere personer derude, som er smittet, men som ikke er blevet identificeret. Og de kan uvidende sprede virussen til andre," siger han.

Det fremgår ikke af meldingen, hvordan nedlukningen påvirker shippingindustrien i landet. Men ifølge Tradewinds betegnes havne og bunkerindustrien i landet som essentielle for landets økonomi og påvirkes derfor ikke.

Senest har Keppels skibsværft i havneområdet Tuas i Singapore sendt 100 medarbejdere hjem, efter at to ansatte er testet positive for coronavirus. De 100 hjemsendte værftsarbejdere skal blive hjemme i 14 dage.

Keppel sender 100 hjem efter to corona-tilfælde på værft

IMO-chef vil gøre søfolk til nøglemedarbejdere under coronakrise

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere