ShippingWatch

USA indfører sanktioner mod russisk olieproducent for forbindelse til Venezuela

Rosneft, som er Ruslands største olieproducent, kan nu blive ramt af amerikanske sanktioner for at holde fast i relation til Venezuelas præsident og olieselskab PDVSA, skriver Bloomberg.

Trump-administrationen arbedjer for at fjerne Nicolas Maduro fra præsidentposten og erstatte ham med oppositionslederen Juan Guaido Foto: YURI CORTEZ/AFP / AFP

Det får nu konsekvenser for Ruslands største olieproducent, Rosneft, at virksomheden har opretholdt forbindelsen til Venezuelas præsident Nicolas Maduro samt det statsejede olieselskab PDVSA.

USA giver nu Rosneft tre måneder til at opløse forbindelse med Venezuela, hvis der ikke skal indføres sanktioner mod Rosnefts schweiziske mæglerfirma, Rosneft Trading SA, skriver Bloomberg.

Ifølge mediet skal sanktionerne, som gør oliehandlen dyrere, ses som et led i Trump-administrationens forsøg på at fjerne Maduro fra præsidentposten og erstatte ham med oppositionslederen Juan Guaido.

Den russiske regering har sagt, at sanktionerne ikke får nogen indflydelse på landets relation til Venezuela eller noget andet land, mens Rosneft har slået fast, at sanktionerne er ulovlige, da olieproducentens forbindelse til Venezuela ikke er politisk.

"Ved at operere i Venezuela overtræder Rosneft ikke nogen international eller national lov," lød det fra Rosneft i en udtalelse.

Ifølge amerikanske embedsmænd håndterer Rosneft mere end halvdelen af Venezuelas olie, og det russiske selskab skulle ifølge amerikanerne hjælpe Venezuela med at undgå at blive ramt af sanktioner på olietransporterne. Senest skulle Rosneft have bistået en transport af 2 mio. tønder med olie fra Venezuela til Vestafrika.

USA indfører sanktioner mod Venezuelas statslige olieselskab

USA indfører sanktioner mod fire tankrederier

Sanktioner mod Venezuela kan gavne tankrater

USA presser Maduro med nye oliesanktioner i Venezuela

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere