ShippingWatch

Singapore annoncerer milliardpakke til at bekæmpe viruseffekter

Singapore har lanceret en omfattende pakke til at bekæmpe effekter af coronavirus.

Foto: Roslan Rahman/AFP/Ritzau Scanpix

Singapore har tirsdag præsenteret en finansiel pakke på 4,6 mia. dollar, svarende til 31,2 mia. kr., der skal afbøde påvirkningerne fra udbruddet af coronavirus, som har svækket bystatens økonomi og medført bekymringer om recession.

Det skriver det franske nyhedsbureau, AFP.

Singapore, der er et knudepunkt for shipping, har rapporteret 77 tilfælde af coronavirussmittede, hvilket er et af de højeste tal uden for Kinas fastland, hvor virusset har dræbt hundredvis og smittet flere tusinde.

Både turisme og handel ventes i Singapore at blive hårdt ramt af det nuværende udbrud, og finansminister Heng Swee Keat annoncerede tirsdag milliardpakken som en del af det årlige budget.

På samme tid advarede han om, at den fulde påvirkning af virusudbruddet og påvirkningen på den globale økonomi endnu ikke står klart.

"Vi må være forberedte. Den økonomiske påvirkning kan måske blive værre, end vi havde forudset," sagde finansministeren.

5,6 mia. singaporeanske dollar af den finansielle pakke er øremærket til at hjælpe selskaber og familier med at komme helskindede gennem den truende afmatning, heraf er en stor del afsat til at hjælpe selskaber i de mest påvirkede sektorer som luftfart, turisme og detailhandel.

Der er ligeledes afsat penge til at hjælpe trængende familier, der vil modtage kontante udbetalinger og madkuponer.

Yderligere 800 mio. singaporeanske dollar er øremærket til at støtte tiltag, der skal bekæmpe virusudbruddet.

Samlet set vil den finansielle pakke resultere i et budgetunderskud på 10,9 mia. singaporeanske dollar, sagde finansministeren tirsdag, der dog tilføjede, at regeringen har midler nok til at finansiere underskuddet.

Mandag nedjusterede Singapore vækstudsigterne som en konsekvens af virusudbruddet.

Singapore sænkede vækstforventningerne til 2020 fra 0,5-2,5 pct. til minus 0,5-1,5 pct.

PIL dropper ruter på Stillehavet

EU's flåde fylder mindre i verden – og den er stadig under pres

Rederier begynder at genåbne i Kina

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere