Kitack Lim vil rejse til Bruxelles for at diskutere CO2

Kitack Lim, generalsekretær i IMO, advarer EU om at forstyrre arbejdet med at nedbringe shippings forurening globalt. Det siger han, efter at Kommissionen har offentliggjort sine planer om at lægge shipping under det europæiske kvotesystem.
Foto: PR / IMO
Foto: PR / IMO

IMO's generalsekretær Kitack Lim vil rejse til Bruxelles i starten af næste år for at diskutere shippings planer om at foruene mindre med de europæiske beslutningstagere.

Det siger han til branchemediet Lloyd's List.

Europa-Kommissionen fremlagde i denne uge sine store klimaplan, som betyder, at shipping fremover vil blive underlagt det europæsske kvotesystem for CO2.

Branchen er stærkt imod forslaget og foretrækker i det hele taget, at skibsfarten reguleres globalt gennem IMO frem for regionalt.

Kitack Lim vil i februar mødes med medlemmerne i både den nye kommission og det nye parlament for at forklare, at den regionale lovgivning risikerer at forstyrre processen i IMO.

"Når vi snakker sammen, så vil de se, at vi forfølger og stræber nogen fælles mål," siger han til Lloyd's List.

Medlemmer i IMO har sat sig et mål om at halvere udledningen af CO2 i 2050 sammenlignet med 2008. Man har dog endnu ikke lagt sig fast på, hvordan det skal ske.

EU's store klimaplan betyder CO2-kvoter for shipping

Danske Rederier: CO2-kvoter bringer ikke skibsfarten i mål

Europæiske redere har kun roser til EU's nye grønne plan 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også