ShippingWatch

Britisk opposition siger klart nej til ny brexitaftale

Både Labour og Liberaldemokraternes ledere er stærkt skeptiske over for den brexit-aftale, som premierminister Boris Johnson har forhandlet hjem med EU. Det britiske parlamenet skal stemme om aftalen på lørdag

Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW/REUTERS / X06750

Blot få minutter efter offentliggørelsen af et forslag til en ny brexitaftale bliver aftalen blankt afvist af den britiske opposition.

Labours oppositionsleder, Jeremy Corbyn, mener således, at premierminister Boris Johnson har landet en aftale, der er endnu ringere end den aftale, som blev afvist i det britiske parlament under ekspremierminister Theresa May.

"Så vidt vi ved, så er Johnsons aftale værre end Theresa Mays. Aftalen sælger ud af vores rettigheder, vores beskyttelse og vores sundhedssystem."

"Det bringer ikke landet sammen og bør afvises," skriver Corbyn på Twitter.

Samtidig siger den britiske regerings nordirske støtteparti, DUP, at partiet fastholder en tidligere udmelding om at sige nej til aftalen.

Et forslag til en ny aftale mellem EU og Storbritannien blev præsenteret af EU's brexitforhandler, Michel Barnier, torsdag middag i Bruxelles.

Hos det britiske parti Liberaldemokraterne, der kæmper for helt at aflyse brexit, møder den nye aftale hård kritik.

"Boris Johnsons aftale vil skade vores økonomi, vores offentlige tjenester og vores miljø," siger Liberaldemokraternes leder, Jo Swinson, ifølge Sky News.

Oppositionens afvisning af den nye aftale betyder, at det kan blive meget svært for Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, at få den stemt igennem i det britiske parlament.

Juncker og Johnson bekræfter: Vi har landet en aftale om brexit

Calais' havn har brugt millioner på brexit: "Vi er dødtrætte af det" 

Mere fra ShippingWatch

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs