ShippingWatch

ECSA er glad for valget af ny kommissær

Den europæiske sammenslutning af rederiforeninger ECSA "sætter stor pris" på valget af rumænske Rovana Plumb som ny transportkommissær. Der er også ros til valget af Margrethe Vestager, Phil Hogan og Frans Timmermans.

Martin Dorsman er generalsekretær for ECSA. Hollænderen har siddet på posten siden 2017. Foto: PR / KVNR

De europæiske redere hilser valget af rumænske Rovana Plumb som ny transportkommissær velkomment.

Den rumænske politiker blev tirsdag udpeget til posten, hvor hun afløser slovenske Violeta Bulc. Hun skal nu bekræftes af Europa-Parlamentet, inden hun officielt kan tiltræde stillingen.

European Community Shipowners' Associations (ECSA) er godt tilfreds med valget af Rovana Plumb, der er EU-parlamentariker og har flere ministerposter i hjemlandet bag sig.

doc771n9nnnpnakgb6ob2r.jpg
Rovana Plumb er udpeget til at blive ny kommissær for transport. Foto: CC 2.0 / Partidul Social Democrat Mitingul Electoral al Aliantei PSD-UNPR-PC, Galati - 10.05 (14)

ECSA fremhæver desuden flere af de andre nye kommissærer på formand Ursula von Leyens nye hold.

"Vi sætter stor pris på udpegningen af transportkommissær Rovana Plumb, handelskommissær Phil Hogan, næstformændene Frans Timmermans og Margrethe Vestager, såvel som resten af de udpegede til Kommissionen," udtaler generalsekretær Martin Dorsman i en meddelelse.

"76 pct. af EU's eksterne handel bliver transporteret ad vandet, og 40 pct. af verdensflåden bliver kontrolleret af europæiske skibsejere. Europæisk shipping er et geostrategisk aktiv for EU i en tid med globale udfordringer," lyder det.

Det står øverst på redernes dagsorden for 2019

Rumæner bliver EU's nye kommissær for transport

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere