ShippingWatch

Trump vil lægge ny told på kinesiske varer

USA vil fra 1. september lægge en ny told på ti procent på kinesiske varer for 300 mia. dollar. Det skriver præsident Donald Trump torsdag på Twitter.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Brendan Smialowski

USA's præsident, Donald Trump, varsler nu yderligere toldsatser på kinesiske varer.

Torsdag udtalte præsidenten, at USA allerede fra starten af næste måned vil indføre ny told på 10 pct. på kinesiske varer for 300 mia. dollar.

"Handelssamtalerne fortsætter, og under samtalerne vil USA starte, fra den 1. september, med at putte en mindre yderligere tarif på 10 pct. på de resterende varer og produkter for 300 mia. dollar, som kommer fra Kina ind i vort land," skrev Donald Trump på Twitter torsdag aften dansk tid.

I forvejen har USA pålagt importtold på 25 pct. på varer fra Kina for 250 mia. dollar.

Hos Sydbank udtrykker makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel bekymring efter præsidentens melding.

"Trumps trusler mod Kina er dybt bekymrende for den globale økonomi. Hvis Trump sætter handling bag ordene, risikerer Trump i værste fald at hive tæppet væk under den globale økonomi og afspore det lange opsving. Derfor tager investorerne også truslerne alvorligt," skriver Sproegel i en kommentar.

Tiltaget fra den amerikanske administration kommer i kølvandet på nye forhandlinger, hvor parterne mødtes tirsdag og onsdag i Shanghai. Der var tale om genoptagne forhandlinger, som Trump aftalte med den kinesiske præsident Xi Jinping i forbindelse med G20-mødet i Japan i slutningen af juni.

Forhandlingerne var ellers før brudt sammen, fordi USA mener, at Kina forsøgte at genforhandle elementer i handelsaftalen, som tidligere var blevet indgået. Det har Kina afvist.

I forbindelse med G20-mødet blev det ifølge USA også aftalt, at Kina skulle genoptage landets indkøb af en række amerikanske landbrugsvarer, herunder sojabønner og bomuld, men heller ikke på denne front er der sket noget, påpeger præsident Trump.

"Vi troede, vi havde en aftale med Kina for tre måneder siden, men desværre besluttede Kina sig for at genforhandle aftalen inden underskrift. Kina gik med til at købe landbrugsprodukter fra USA i store mængder, men det har de ikke gjort," tweetede Donald Trump også torsdag.

Kina er klar til modangreb, hvis den amerikanske præsident, Donald Trump, gør alvor af sin trussel om endnu en gang at hæve tolden på kinesiske varer.

Det siger en talskvinde fra det kinesiske udenrigsministerium - Hua Chunying - fredag på et pressemøde i Beijing, skriver Bloomberg News.

Hun slår her fast, at Kina ikke ønsker en handelskrig.

EU truer med told for 35 milliarder euro på amerikanske varer 

Trump: Der er stadig lang vej til en handelsaftale med Kina 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs