ShippingWatch

Anglo-Easterns topchef advarer mod skrøbelige scrubbere

Bjørn Højgaard, CEO i Anglo-Eastern, er ikke principielt imod scrubbere som et af midlerne mod svovl fra 1. januar 2020. Men han er overbevist om, at den daglige drift og vedligeholdelse kan blive rigtig dyr, som han forklarer i et interview med ShippingWatch.

Foto: PR/Univan

På den ene side er der tale om en ganske simpel teknologi, når tusindvis af skibe fra 1. januar 2020 sejler rundt med scrubbere for at vaske svovl ud af røgen. For scrubberen kan bedst sammenlignes med en forvokset bruseniche, som udstødningsrøgen fra et skib sendes igennem for få svovlen spulet ud, inden røgen sendes ud i det fri.

På den anden side, forklarer Anglo-Easterns CEO Bjørn Højgaard, er der tale om et system, der både er dyrt og besværligt at holde i drift for at sikre, at scrubberen ikke pludselig står af midt ude på oceanet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

ECSA kræver flere tiltag til bekæmpelse af pirater i Guineabugten

Den danske fregat Esbern Snares ildkamp mod formodede pirater i Guineabugten kalder på yderligere fokus på sikkerheden i området, mener ECSA. Ifølge den danske forsvarsminister, Trine Bramsen, kom det som en overraskelse, at formodede pirater ville gå til angreb på krigsskibet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs