ShippingWatch

Miljø & Politik

Singapore er på vej med et center for dekarbonisering

Havnemyndigheden i Singapore støtter et forslag om at etablere et center for dekarbonisering. Centeret skal skabe rammerne, hvor aktører kan koordinere og implementere løsninger, der kan være med til at reducere shippings CO2-udledning.

Sidste uges bedste historier på ShippingWatch

Maersks position som verdens største er ved at lakke mod enden, Wärtsilä afskrev et af fremtidens brændstoffer, Ever Givens manager frygtede negativ omtale efter Suez-hændelse – alt sammen i en uge, hvor det også kom frem, at BW-dominerede Navigator overtager Ultragas i stor handel.

Store shippingselskaber spiller på forskellige heste i klimaræset

Der er brint, LNG og ammoniak, og så er der også metanol og LPG – Buddene er mange, når man spørger store spillere som Maersk, Ardmore, Exmar og Shell om deres bud på fremtidens brændstof og teknologier. Alle er dog enige om, at det er nødvendigt at gøre noget nu.

Aarhus Havn vil være CO2-neutral inden 2030

Det er lykkedes Aarhus Havn at reducere sit CO2-udslip med 14 pct. sidste år, men målet er at være CO2-neutral inden 2030. Fuld elektrificering af maskin- og bilpark skal være med til at sikre målet.

Panamakanalen udsætter prisstigninger efter bekymring

Det bliver alligevel ikke dyrere for skibe at sejle gennem Panama-kanalen, oplyser kanalens myndigheder kort før, at nye gebyrer skulle træde i kraft. Det sker efter et brev fra flere organisationer, der udtrykker bekymring.

IEA forventer større olieforbrug globalt

Det Internationale Energiagentur, IEA, forventer et større forbrug af olie globalt. Det er den økonomiske genopretning efter pandemien, der får IEA til at hæve prognosen for olieefterspørgslen.

Seneste nyt

Se flere jobs