ShippingWatch

Miljø & Politik

Nu tager IMO's miljøkomite fat på det, der gør ondt

I dag fredag tager IMO's miljøkomite MEPC for alvor fat på det arbejde, der skiller nationer verden over, nemlig hvordan skibsfarten kan levere sin del af en CO2-reduktion inden 2030. ShippingWatch ridser det mest sandsynlige scenarium op.

Verdensbankens står fast på advarsel mod LNG-drevne skibe

USA's og andre landes mål om CO2-neutralitet i 2050 svækker business-casen for LNG som skibsbrændsel, siger økonom i Verdensbanken Dominik Englert i et interview med ShippingWatch. Med den accelererede klimaindsats, der sker i øjeblikket, kan tiden rinde ud for LNG i skibsfarten.

Norges modstand mod CO2-fond skuffer norske redere

Norges Rederiforbund er utilfreds med, at Norges MEPC-delegation ikke støtter et forslag om en forskningsfond, som er en del af diskussionen på MEPC-mødet i denne uge. "Vi er meget skuffede," siger Harald Solberg, CEO i rederiforbundet.

Shipping-advokater venter flere klimaopgør efter Shell-dom

Dommen over Shell vil ikke være den sidste af sin slags. ESG og klimapolitik har sat sig tungt på agendaen i bestyrelseslokalerne, og den næste i rækken kan nemt blive shippingbranchen, siger NGO. ShippingWatch har spurgt to advokater, hvilke retslige følger ESG kan få for shippingbranchen.

Storaktionæren Blackrock tager Shell i forsvar i klimasag

Retsopgør mod enkeltvirksomheder som olieselskabet Shell er ikke vejen frem for at sikre, at verden omstiller sig til bæredygtig produktion i tide, siger topchef Larry Fink fra den multinationale kapitalforvalter Blackrock. Fink opfordrer verdens regeringer til at opstille rammerne for energiomstillingen.

Danske redere kalder krav til ballastvand for "konventionen fra helvede"

Danske Rederier er helt rolige ved, at danske skibe når at leve op til skærpede miljøkrav, der af organisation bliver betegnet som "konventionen fra helvede". Derfor afstår man fra at føre statistik over, hvor mange skibe der mangler at få ballastvandsystemer ombord, forklarer direktør til ShippingWatch.

Energi-investeringer vokser for lidt til at indfri klimamål

Det internationale energiagentur, IEA, advarer om, at dette års globale investeringer i grøn energi er alt for små til at dæmme op for global opvarmning og klimaforandringer. Samtidig vokser investeringer i udvinding af olie og gas på grund af stigende oliepriser.

Seneste nyt

Se flere jobs