ShippingWatch

Miljø & Politik

BP lancerer ny biobrændstof-virksomhed

BP har allieret sig med den brasilianske landbrugsproducent Bunge i et nyt joint-venture, som skal øge det tidligere British Petroleums biobrændstof-forretning med 50 pct.

Stena Bulk har bedt om lov til at besøge besætning i Iran

Stena Bulk har i en ansøgning spurgt om lov til at besøge 23 søfolk ombord på det Stena-skib, der i weekenden blev tilbageholdt af Iran. "Vi afventer et formelt svar," lyder det fra rederiet. Iran har frigivet billede af besætningen. Opdateret.

Sidste uges vigtigste historier på ShippingWatch

Uroen i Omanbugten tog til i den forgangne uge, hvor Iran tilbageholdte et udenlandsk tankskib, mens USA skød en iransk drone ned. Offshorerederiet Blue Star Line smed håndklædet i ringen, og flere banker rykkede på klimakrav til shipping. Salget af scrubbere er til gengæld dykket. Læs ugens vigtigste historier her.

IMO fordømmer angreb på tankskibe i Hormuzstrædet

FN's søfartsorganisation fordømmer nu de seneste måneders angreb på olietankere i Hormuzstrædet og Omanbugten. IMO opfordrer samtidig skibsejere og stater til at tage højde for den forhøjede sikkerhedsrisiko for skibe i regionen.

Grøn omstilling kan halvere værdien af skibe

Shippings grønne omstilling kan ifølge en ny rapport få så vidtgående konsekvenser for tank- og tørlastejere, at værdien af deres skibe vil blive halveret. "Tiden til at handle er nu," lyder advarslen.

Alfa Laval sælger færre nye scrubbere

Antallet af scrubberordrer er faldet markant for Alfa Laval. Usikkerhed om priser og tilgængelighed af brændstof fra næste år spiller ind, lyder det.Den svenske leverandør tror dog stadig på markedet.

Bank vil give rederier pluspoint for åbenhed om miljø

Wells Fargo indfører et nyt kriterium i sin halvårlige bedømmelse af rederierne og deres etik. Fremover giver det pluspoint at være åben om sin påvirkning af miljøet. Den grønne dagsorden fylder mere hos investorerne.

Iran truer med gengæld efter tilbageholdelse af tankskib

Irans leder advarer tirsdag om gengæld mod briterne for at have tilbageholdt en iransk olietanker ud for Gibraltar. Skibet er tilbageholdt på grund af mistanke om, at det i strid med EU's sanktioner var på vej med olie til Syrien.

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Blue Water kommer aldrig til salg, slog stifter Kurt Skov fast over for ShippingWatch. Også tilbageholdelsen af skibet Grace 1 (billedet), OW Bunker og en bøde til Total trak flere overskrifter i denne uge.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere