ShippingWatch

Miljø & Politik

Ny fagforening for lodser ser dagens lys

Danish Maritime Pilots er i dag blevet omdannet til en fagforening for de danske lodser, oplyser formand Lars Sigvardt. Dermed har lodsernes fagforening Lederne Søfart fået en konkurrent.

Norsk havvind kommer tidligst i drift i 2029

I bedste tilfælde og uden klagegange kan de første norske vindparker være i fuld drift otte år efter ansøgningen. Minister kan næppe se en mulighed for, at det kan gøres på kortere tid, udtaler hun.

DFDS indgår ny aftale med Forsvaret for syv fragtfærger

DFDS har indgået en ny aftale med det danske forsvar, hvor rederiet skal transportere militært materiel og udstyr. "I det daglige vil færgerne være indsat på DFDS' ruter og blive stillet til rådighed for militæret," skriver rederiet.

Faglig kamp om danske lodser spidser til

Danish Maritime Pilots har samlet 131 medlemmer i ny fagforening, der vil forhandle overenskomst for danske lodser. Den nuværende fagforening Lederne Søfart vil ikke afgive forhandlingsretten.

Singapore-strædet oplever markant flere røverier

Der er sket en stor stigning i antallet af skibe, der er blevet udsat for angreb og røverier i Singapore-strædet i årets første ni måneder, viser nye tal fra organisation. Skibe opfordres til at være på vagt.

Nye vindplaner kræver langt flere vindskibe

Der skal installeres over dobbelt så mange vindturbiner over de næste mange år, og det kræver markant flere vindskibe til at stå for installationerne, skriver Clarksons Platou i en ny analyse.

"Alternativet til enighed i MEPC havde været kaos"

De ambitiøse nationer fik langt fra, hvad de gik efter. "Men der var ikke appetit på mere," lyder det om resultatet fra MEPC-komiteen, hvor ønsket om blot at vedtage en aftale blev afgørende. Getting to Zero-koalitionen mener, det kan besværliggøre 2030-målet om emissionsfrie skibe.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere