ShippingWatch

Miljø & Politik

Store afskibere kalder Trumps importtold for "katastrofal"

En række af verdens største afskibere såsom Adidas og Nike kalder i et brev til USA's præsident, Donald Trump, den nye og forhøjede importtold på blandt andet fodtøj for "katastrofal" for både forbrugere, selskaber og den amerikanske økonomi.

Græsk rederi får stor svovlbøde i Norge

Et græsk rederi har fået en bøde på knap en million norske kr. for at bryde svovlkravene i Norge. Det oplyser Sjöfartsdirektoratet, som kalder bøden historisk høj.

Maersk er skuffet over manglende bud på klimaløsninger

Maersk er "ikke tilfreds med manglen på fremdrift" i IMO, som mislykkedes med at nå til enighed om kortsigtede klimaløsninger på sidste uges topmøde i London. Det siger rederiets chefrådgiver for klimaforandringer til ShippingWatch.

IMO udskyder bud på kortsigtede miljøtiltag

Medlemsstaterne i IMO’s klimakomite udskyder beslutning om, hvilke metoder der kan nedbringe udledningen på kort sigt. Komiteen er dog blevet enig om at fremrykke krav til skibes design.

IMO vedtager forslag om scrubberes rensevand

EU's ønske om mere klare og ensartede retningslinjer for, hvor og hvordan skibe udleder vand fra scrubbere, støttes af de øvrige medlemslande i IMO. Egentlige retningslinjer kan dog ligge et stykke ude i fremtiden.

NGO kritiserer sidste øjebliks ændring i IMO

IMO's klimakomite lægger op til, at en arbejdsgruppe skal udvælge nogle af de mange forslag til, hvilke tiltag der kan sænke shippingindustriens udledning af drivhusgasser på kort sigt. Det vækker kritik fra sammenslutning af grønne NGO'er.

Afskibere håber EU kan tvinge rederierne til åbenhed

"Der er ikke tale om et 1:1-forhold mellem os og rederierne," lyder det fra de europæiske afskibere, der mener, at koncentrationen af containerrederier kun har tiltet balancen endnu mere. Nu håber afskiberne, at EU kan tvinge ændringer igennem, måske allerede i juni.

NGO'er opfordrer IMO til at forbyde scrubbere

Ti miljøgrupper vil have IMO til foreløbigt at forbyde brugen af scrubbere. De mener ikke, at røgrenserne er den rigtige måde at leve op til de kommende svovlkrav, der træder i kraft i 2020.

Shipping har fem dage til at endevende to afgørende emner

Udover de punkter, der fremgår af den trykte dagsorden, er det ikke mindst kontakter i korridorerne i IMO's hovedkvarter i London, der får aftaler til at falde på plads i miljøkomiteen. ShippingWatch dykker ned i den formelle og den uformelle agenda for MEPC-mødet denne uge.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere