ShippingWatch

Miljø & Politik

Iran tilbageholder endnu et skib

Irans Revolutionsgarde har beslaglagt et skib i Den Persiske Bugt. Skibet er under mistanke for at smugle 250.000 liter dieselolie til De Forenede Arabiske Emirater.

Kina køber stort parti sojabønner fra USA

Kinesiske virksomheder har købt ti skibslaster med sojabønner fra USA, og det er det første indkøb siden juni, skriver Reuters. Det sker få uger før, at Kina og USA igen skal til forhandlingsbordet i den verserende handelskrig.

ECSA er glad for valget af ny kommissær

Den europæiske sammenslutning af rederiforeninger ECSA "sætter stor pris" på valget af rumænske Rovana Plumb som ny transportkommissær. Der er også ros til valget af Margrethe Vestager, Phil Hogan og Frans Timmermans.

Mere ambitiøs CO2-plan kan fordoble fragtraterne

Men det er ikke et problem, lyder det fra en industrigruppe, som nogle af verdens største selskaber er repræsenteret i. Skibsfarten bør arbejde mod nul-udledning i 2050, siger formanden for gruppen Energy Transition Commission.

Klaveness-topchef: Shippings CO2-mål er forældet om få år

Det virkede ambitiøst at stræbe efter en halvering af udledningen af CO2, da IMO blev enig om 2050-planen for den globale skibsfart sidste år. Men om få år er det ikke tilstrækkeligt, lyder det nu fra en af shippingindustriens topfolk, Torvald Klaveness' CEO.

Indien overvejer at droppe nye svovlregler

Indien overvejer at droppe håndhævelsen af de nye svovlregler for skibe, som sejler ad indlandsruter og langs kysten. Indonesien har tidligere luftet en lignende idé, men måtte hurtigt trække i land.

Corvus åbner endnu en batterifabrik i Norge

Stor efterspørgsel får nu batteriproducenten Corvus Energy til at åbne sin anden Fabrik i Norge. "Der foregår en elektrisk revolution i den maritime sektor," siger CEO Geir Bjørkeli.

Her er sidste uges vigtigste overskrifter på ShippingWatch

Med et opkøb af tre skibe mener Clipper Group-CEO Peter Norborg, at rederiet er "ovre det værste," sagde han til ShippingWatch. Læs også om optimistiske drilling-analytikere og shipping-investor Peter Jein, der netop har gjort et nyt skibskøb.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere