ShippingWatch

Miljø & Politik

IMO ser nu 400.000 søfolk strandet til søs

Antallet af strandede søfolk ombord på skibe verden over er på over 400.000 ifølge IMO. Tidligere har tallet været 250.000. Der er behov for handling med det samme, lyder det fra generalsekretær.

Ugens bedste på ShippingWatch

Nedturen i olieindustrien har været dyr for både Mærsk-familien og Norges rigeste mand, John Fredriksen. Bedre går det for containerrederierne, som oplever høje priser på Stillehavet. Det begynder dog at gå udover kunderne i logistikselskaberne.

Kina vil være CO2-neutral inden 2060

Kina står for omtrent en fjerdedel af verdens samlede CO2-udledning, hvilket er mere end USA og EU til sammen. Nu vil landet skærpe klimamål og være CO2-neutral inden 2060, siger præsident Xi Jinping på møde i FN.

CMA CGM søsætter kæmpe LNG-skib

Det hidtil største containerskib, som kan sejle på LNG, er tirsdag blevet leveret til det franske rederi CMA CGM. Skibet blev navngivet under en ceremoni i Shanghai og stævner ud på sin jomfrurejse onsdag.

Shippingprofiler i kapløb om det boomende vindmarked

Interessen for at få del i et vindmarked, der ventes at vokse med 15 pct. om året frem mod 2030, har fået både gamle kendinge og helt nye aktører inden for offshore og bulk-industrien på banen. Maersk, Scorpio og Arne Blystads OHT er blot tre af dem.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere