Robotfirma kræver millioner fra speditør efter omfattende cyberangreb

Expeditors er blevet ramt af et krav fra en kunde, som kom i klemme, da speditøren blev lagt ned af et cyberangreb for et år siden.
Genrebillede. | Foto: Lee Jae Won/Reuters/Ritzau Scanpix
Genrebillede. | Foto: Lee Jae Won/Reuters/Ritzau Scanpix

Et amerikansk robotfirma slæber Expeditors i retten, efter at et stort cyberangreb skabte problemer for speditøren i flere uger.

For et år siden blev Expeditors ramt af et angreb med såkaldt ransomware, som tvang virksomheden til at lukke ned for sine systemer for at inddæmme skaderne.

Det gik udover kunden iRobots, som følte sig tvunget til at finde et ny transportselskab for at få sine varer frem.

Derfor sagsøger virksomheden, som bl.a. fremstiller den kendte robotstøvsuger Roomba, nu Expeditors for 2,1 mio. dollar - eller hvad der svarer til lidt over 14 mio. kr.

”Det er opfattelsen, at Expeditors’ egen uopmærksomhed og skødesløshed gjorde systemerne sårbare overfor angreb, og Expeditors manglede og/eller lykkedes ikke med at implementere en plan, som kunne sikre, at man fortsat kunne levere en service til iRobot,” lyder det i søgsmålet, som er indgivet i sidste uge.

ShippingWatch forsøger at få en kommentar fra Expeditors, som har hovedkvarter i Seattle på USA’s vestkyst. Selskabet har dog tidligere fortalt, at driften især var påvirket lige efter angrebet i februar 2022.

”Alle vores produkter led som resultat af cyberangrebet og særligt i de første tre uger efter angrebet, mens vi hurtigt tilpassede os til det nye og ukendte terræn, hvor vi tog vore kernesystemer offline for at beskytte vores netværk,” udtalte topchef Jeffrey S. Musser i maj 2022.

Han roste samtidig roste sine medarbejdere for at have ydet en ekstraordinær indsats i den vanskelige tid.

Virksomheden vurderer, at angrebet gav en ekstraregning på ca. 40 mio. dollar, svarende til ca. 270 mio. kr. ved dagens kurs.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også