ShippingWatch

Air France-KLM henter milliarder fra aktiesalg – CMA CGM ny storaktionær

Både den hollandske og franske stat deltager i kapitalforhøjelsen, mens den nye storaktionær bliver CMA CGM.

Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/Ritzau Scanpix

Flyselskabet Air-France-KLM melder tirsdag morgen om en succesfuld kapitalrejsning med et bruttoprovenu på 2,26 mia. euro svarende til 16,8 mia. kr.

Provenuet skal i største udstrækning anvendes til at accelerere tilbagebetaling af statslige hjælpeordninger og at reducere relaterede finansielle omkostninger, så vel som at reducere selskabets gældsbyrde, skriver Air France-KLM i en meddelelse.

Under kapitalrejsningen har flyselskabet solgt 1928 mio. nye aktier til en pris på 1,17 euro per aktie.

Den franske og hollandske stat har deltaget fuldt ud i kapitalforhøjelsen, og de fastholder dermed deres ejerandele på henholdsvis 28,6 og 9,3 pct. af aktiekapitalen.

Ny storaktionær er derimod den franske rederikoncern CMA CGM med en ejerandel på 9,30 pct.

”Succesen med kapitalrejsningen er et stærk vidnesbyrd om den tillid, som vores eksisterende og nye aktionærer har i udsigterne for Air France-KLM,” siger flyselskabets administrerende direktør, Benjamin Smith, i meddelelsen.

Skandinaviske SAS står også foran at skulle rejse kapital, men den svenske stat har indtil videre afvist at deltage med nye midler, mens Danmark har erklæret velvillighed på visse betingelser, herunder at der også findes nye investorer.

CMA CGM vil købe andel af Air France-KLM – indgår strategisk partnerskab

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs