ShippingWatch

Analytiker ser overvejende sandsynlighed for DSV-opjustering i næste uge

DSV leverer endnu et rekordregnskab, og der er en god sandsynlighed for, at det bliver fulgt op med en opjustering. Sådan lyder forventningen fra Sydbank til næste uges regnskab fra transportselskabet.

Foto: Staff/Reuters/Ritzau Scanpix

På onsdag løfter speditionsselskabet DSV sløret for den økonomiske præstation i de første tre måneder af 2022.

Når det sker, har senioranalytiker i Sydbank, Mikkel Emil Jensen, der følger fragtmarkedet og herunder DSV, en helt klar forventning til tallene.

”Vi forventer, at DSV leverer endnu et rekordregnskab drevet af flot fremgang på tværs af hele forretningen, men igen vil det være høje yields i sø- og luftdivisionen som primært vil bidrage til den solide indtjeningsfremgang,” skriver han i en optakt til regnskabet.

Her peger Mikkel Emil Jensen videre på, at transportmarkedet fortsat i første kvartal har været domineret af logistikkaos ”til stor gavn for indtjeningen hos DSV”.

”En opjustering er overvejende sandsynlig, men høj geopolitisk usikkerhed kan udskyde opjusteringen til senere på året,” konstaterer analytikeren.

Før onsdagens kvartalsregnskab lyder DSV’s egen forventning til ebit-resultatet for hele 2022 på 18-20 mia. kr. I 2021 landede det tilsvarende resultat på 16,2 mia. kr.

Sydbank forventer, at en kvartalsomsætning hos DSV på 61,5 mia. kr. og et ebit på 5,5 mia. kr., fremgår det af optakten.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MobilityWatch)

DSV har ingen problemer med kapacitet hos rederierne: ”Det er godt at være stor”

DSV oplever stagnerende vækst på søen

DSV venter at øge driftsresultat til op mod 20 mia kr i 2022

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs