ShippingWatch

DSV lancerer grønnere fragtløsninger

Speditionskoncernen investrerer et millionbeløb i en række grønne leveringsløsninger, der skal give kunderne mulighed for at tilkøbe klimavenligere fragt.

Foto: Ivan Boll

DSV har udrullet et nyt katalog af leveringsløsninger, der skal give selskabets kunder mulighed for at tilkøbe grønnere fragt, skriver Børsen.

Løsningerne indebærer blandt andet tilkøb af hvo-diesel, klimakreditter, der skal kompensere for den CO2, som fragten udleder, optimering af fragtruter til eksempelvis skib frem for fly og endelig rapporter, som viser, hvor meget CO2, der er blevet udledt ved den pågældende levering.

Ifølge Martin Andreasen, der er direktør for samfundsansvar i DSV og tovholder på green logistics-projektet, som det nye tiltag kaldes, har en rundspørge blandt 2000 kunder globalt vist, at de fleste var villige til at betale mere for grønnere transport.

"Hvis du f.eks. kan skifte fra et fly til et skib uden at ødelægge kundens værdikæde, så har du en stor gevinst der, selvom fragten tager længere tid," siger han til Børsen.

DSV har ikke ønsket at oplyse, hvad indtjeningsforventningerne eller omkostningerne til at udvikle de grønnere fragtløsninger er, men ifølge Martin Andreasen er der tale om millioninvesteringer, mens den Hedehusene-baserede koncern har uddannet mere end 500 medarbejdere til at rådgive om green logistics-programmet.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MobilityWatch.)

DSV indfører krav om coronapas 

DSV-formand: Direktionsændring har været undervejs halvandet år 

DSV-chef efter mistet Vestas-aftale: "Det har ikke været den rigtige aftale for nogen af os" 

Mere fra ShippingWatch

CMA CGM forventer kraftigt fald i fragtraterne

Udsigterne for containermarkedet ser noget mere dystre ud i den kommende tid, vurderer franske CMA CGM. Containerrederiet noterede dog stadig vækst på både top- og bundlinje i tredje kvartal.

Ugens bedste på ShippingWatch

EU kæmper om at blive enig om et prisloft på russisk olie. Containerraterne er faldet gennem gulvet. Ny kritik af CII-indekset. Og så er Carsten Mortensen på vej med ny shippingfond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs