ShippingWatch

A.P. Møller Holding køber kølerkoncern af Axcel

Mærsk-familiens investeringsselskab A.P. Møller Holding køber kølerkoncernen Nissens Cooling Solutions.

Robert Uggla (venstre) er CEO for Mærsk-familiens investeringsselskab A.P. Møller Holding. | Foto: Tycho Gregers/Ritzau/Ritzau Scanpix

Axcel har solgt Nissens Cooling Solutions til A.P. Møller Holding, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Det solgte selskab har en omsætning på lige over 1,3 mia. kr. En stigning fra en omsætning på 782 mio. kr. i regnskabsåret 2016/17, hvor de blev overtaget af Axcel.

"Vi ser frem til, at Nissens Cooling Solutions bliver en del af A.P. Møller Group. Nissens Cooling Solutions har en stolt historie og en lovende fremtid, siden bæredygtig energi og udbredelsen af eldreven teknologi har vundet generel indpas på de globale energimarkeder," siger Mikkel Krogslund Andersen, der er koncerndirektør i Nissens Cooling Solutions, i pressemeddelelsen.

"At blive en del af A.P. Møller Group med selskabets historie og langsigtede perspektiver vil åbne nye muligheder for Nissens Cooling Solutions," fortsætter han.

Opkøbet afventer godkendelse fra relevante myndigheder, men ventes at være gennemført i andet halvår af 2021.

A.P. Møller Holding reducerer ejerandel af brintvirksomhed  

Robert Uggla får millionopsving i personligt selskab

Navigare sælger skibe for første gang 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Mens Maersk opjusterede, gav MSC-topchef Søren Toft en forklaring på containermarkedets dårlige service på shipping-konference i London. Kampen om de klimavenlige brændstoffer skærpes, og grønne pollitikere vil have LNG fjernet fra EU-liste.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs