ShippingWatch

NTG opjusterer forventningerne til 2021 efter stærk start

Transportkoncernen NTG opjusterer nu sine forventninger til hele året efter et stærk første kvartal, drevet af blandt andet divisionen Air & Ocean, oplyser selskabet mandag.

Foto: PR / NTG

NTG opjusterer sine forventninger til 2021 som følge af en stærk udvikling i første kvartal, en tidlig opsigelse af en lejeaftale og opkøbet af selskabet Neptun Transport.

Det meddeler selskabet mandag eftermiddag, hvor sløret samtidig bliver løftet for et par tal forud for regnskabet 17 maj.

NTG venter nu en omsætning på 5900-6300 mio. kr. mod tidligere 5500-6000 mio. kr. og et justeret driftsresultat (EBIT) på 360-400 mio. kr. Her lød de tidligere forventninger på 300-350 mio. kr.

Foruden en stærk udvikling i første kvartal, der har været drevet af divisionerne Road & Logistics samt Air & Ocean, har også en opsagt lejeaftale og opkøbet af Neptun Transport løftet udsigterne til 2021, skriver NTG.

Da NTG i 2018 opkøbte selskabet Gondrand, overtog NTG en lejeaftale på kontor- og logistikfaciliteter med udløb i 2024. Der er dog opnået enighed om en tidligere opsigelse af kontrakten, da aktiviterne er ophørt.

Det har betydet et positivt engangsbidrag på cirka 20 mio. kr. i andet kvartal 2021, oplyser NTG.

Foruden en opjustering af forventningerne kommer selskabet også med foreløbige tal for første kvartal.

Her regner NTG med at lande en omsætning på cirka 1500 mio. kr. og et justeret driftsresultat på cirka 100 mio. kr.

NTG har lukket datterselskaber for at tilpasse forretning til vækst-strategi 

Sø- og luftfragt er skrumpet hos NTG i hårdt corona-år

NTG køber svensk logistikselskab 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs