ShippingWatch

Fragtmængderne steg hos DFDS i februar – passagerforretning fortsat hårdt ramt

Det danske rederi DFDS så en stigning i sine fragtmængder i februar. Passagerforretningen er fortsat hårdt ramt af coronapandemien.

Foto: PR/DFDS

DFDS's samlede fragtmængder i februar 2021 var 4,5 pct. over niveauet sidste år.

Det oplyser rederiet torsdag.

I januar var der et fald på 12 pct.

Nettoreguleringer for strukturelle ruteændringer reducerede væksten 0,6 pct.point til 3,9 pct. Mængder for ruter, der anløber Storbritannien, steg 4 pct., skriver DFDS.

Det er øget kapacitet og fortsat stabilisering af samhandlen mellem Storbritannien og EU, især for britisk import, der er baggrunden for væksten.

Antallet af passagerer var i februar 92 pct. lavere end i 2020.

"Nedgangen afspejler en fortsat negativ indvirkning fra rejserestriktioner relateret til covid-19 på de to cruise ferry-ruter, hvoraf Oslo-Frederikshavn-København var suspenderet i februar, og på Den Engelske Kanal," oplyser DFDS og tilføjer at antallet af passagerer i Østersøen er noget under 2020.

DFDS venter at øge toplinjen med op mod 25 pct. i 2021

DFDS tøver med stort mål for indtjeningen i vækstplan 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersks position som verdens største er ved at lakke mod enden, Wärtsilä afskrev et af fremtidens brændstoffer, Ever Givens manager frygtede negativ omtale efter Suez-hændelse - alt sammen i en uge, hvor det også kom frem, at BW-dominerede Navigator overtager Ultragas i stor handel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs