DSV: Finanskrisen var værre end coronakrisen

Selvom coronakrisen har skabt store forstyrrelser i verdenshandlen og fortsat er en kilde til usikkerhed, så var finanskrisen værre, siger DSV Panalpinas finansdirektør Jens Lund.
Foto: DSV
Foto: DSV

Selvom coronapandemien har lukket lande ned verden over og skabt store forstyrrelser i den globale handel, så står DSV Panalpinas finansdirektør Jens Lund tilbage med en følelse af, at finanskrisen var hårdere end den aktuelle krise, skriver Børsen.

"Det er lige før, at det var lidt mere usikkert sidste gang. Men det er klart, at da coronakrisen startede, var der en høj grad af usikkerhed. Der sagde vi, hold da op, nu skal vi virkelig stramme op. Men vi er egentlig landet hurtigere på fødderne, end nogen havde kunnet forvente, og nu er det bare the new normal," siger Jens Lund til Børsen.

Jens Lund hæfter sig ved, at den globale økonomi grundlæggende stadig fungerer modsat under finanskrisen, hvilket giver ham forhåbninger om, at verdensøkonomien kan komme hurtigere i gang.

DSV Panalpina opjusterede i oktober sine forventninger til 2020. Transport- og logistikselskabet venter nu et driftsresultat (ebit) før særlige poster for hele året på over 9250 mio. kr. Tidligere var forventningen 8,2-8,7 mia. kr.

Kuehne + Nagel tjener flere penge på trods af lavere omsætning

Maersk dropper aftale med DB Schenker efter forsøg på at kapre kunder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også