ShippingWatch

DSV beskyldes for at bryde amerikansk lov under vindmølle-transport til Cuba

DSV Panalpina og rederiet BBC Chartering bliver beskyldt for at have overtrådt en særlig amerikansk lov under en transport af vindmølledele til Cuba. Loven har sit udspring i den cubanske revolution. Kravet er på knap 100 mio. dollar.

Det danske logistikselskab DSV Panalpina og rederiet BBC Chartering er blevet sagsøgt i USA for at levere vindmøller til Cuba. | Foto: Desmond Boylan/Reuters/Ritzau Scanpix

DSV Panalpina og BBC Chartering er havnet midt i en konflikt mellem Cuba og USA, der trækker tråde fra nutiden og tilbage til den cubanske revolution for 60 år siden.

Sammen med en række selskaber beskyldes det danske logistikselskab for at bryde amerikansk lovgivning ved at lave forretninger i en havn i Cuba, der hører under den særlige Helms Burton Act-lovgivning.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Markant fald på vej i eksporten fra Kina til USA

Efterspørgslen i USA flytter sig fra varer til services, og det giver lavere import af kinesiske varer til USA, vurderer logistikchefer. Data fra Kina bekræfter, at ordrebeholdningen falder hos kinesiske virksomheder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs