ShippingWatch

Panalpina-køb rykker DSV op i top fem blandt danske milliardkoncerner

Købet af schweiziske Panalpina betyder, at DSV bliver trukket op i top fem over de danske virksomheder, der har de største direkte investeringer i udlandet. Også Maersk er blandt toppen.

Topchef i DSV Jens Bjørn Andersen (th.) Foto: Staff/Reuters/Ritzau Scanpix

(Artikel rettet 15.11.19 med korrekt tal for de fem koncerners samlede investeringer)

Med købet af logistikselskabet Panalpina bliver DSV nu en del af den danske top fem over koncerner, som investerer mest i udlandet.

Den danske transportvirksomhed endte i august med at betale lige omkring 35,1 mia. kr. for den schweiziske konkurrent, som DSV har haft øverst på ønskelisten i flere år.

Handlen betyder isoleret set, at DSV melder sig ind i den top fem over danske koncerner med største investeringer i udlandet, som ved udgangen af 2018 udgjorde Maersk, Carlsberg, Ørsted, Novo Nordisk og Vestas.

Det viser tal fra Nationalbanken.

På det tidspunkt havde alle danske koncerner til sammen investeringer for 1245 mia. kr. Heraf stod de fem koncerner i toppen for 36 pct. af de direkte danske investeringer i udlandet, hvilket svarer til 448,2 mia. kr.

Det fremgår ikke af Nationalbankens meddelelse, hvem der må vige pladsen for DSV, når 2019-tallene gøres op.

Investeringer vokset siden 2017

Ifølge Nationalbanken har danskernes investeringer i udlandet især været stigende siden 2017, og en række enkeltstående virksomhedshandler har for alvor trukket det samlede beløb op.

Her kan bl.a. nævnes Maersks køb af Hamburg Süd, som det danske rederi endte med at betale lige omkring 27 mia. kr. for tilbage i december 2017.

I tredje kvartal i år, hvor DSV's handel med Panalpina officielt gik igennem, hævede danske virksomheder sammenlagt sine udenlandske investeringer med 56 mia. kr., hvoraf Panalpina-købet altså udgjorde over halvdelen af beløbet.

DSV's opkøb af Panalpina ser ud til at køre som smurt

DSV-topchef i spidsen for klimapartnerskab med regeringen

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere