ShippingWatch

DSV siger farvel til Panalpinas danske direktør

DSV siger farvel til endnu en chef i det schweiziske opkøb Panalpina. Direktøren for den danske afdeling af Panalpina stopper i sin stilling. Han kom ind i selskabet, da Panalpina opkøbte en mindre dansk aktør.

DSV's opkøb af Panalpina blev annonceret i april. Siden handlen gik igennem, har DSV og topchef Niels Bjørn Andersen haft travlt med at lægge de to selskaber sammen. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

DSV fortsætter sin oprydning på chefgangene efter opkøbet af Panalpina og siger nu farvel til selskabets danske direktør.

I en mail til Børsen bekræfter Lars Engbo, at han stopper som chef for den danske afdeling af Panalpina, når sammenlægningen er gennemført. Samtidig bliver hele bestyrelsen i Panalpinas danske selskab skiftet ud, skriver avisen.

Fremover vil Henrik Nielsen, som er en del af DSV's danske ledelse, have ansvaret for enheden.

Lars Engbo blev en del af Panalpina i 2017, da det schweiziske logistikselskab opkøbte danske Carelog. Lars Engbo er medstifter af Carelog, som har hovedsæde i Åbyhøj i Århus.

Hans exit er en naturlig konsekvens af DSV's integreation af Panalpina, som man opkøbte tidligere på året. Dengang lød det, at flere dobbeltfunktioner vil blive skåret fra.

"Der vil være en række funktioner, som overlapper, og så er der også en række stordriftsfordele, som kommer ud af det, som er det samme som ved tidligere transaktioner," sagde CFO Jens Lund i et interiew med ShippingWatch i august.

Som tidligere beskrevet på ShippingWatch nedlagde DSV fem chefstillinger i Panalpina kort tid efter, at opkøbet var gået igennem. Det gik bl.a. udover danske Peder Winther, der var executive vice president for søfragt i den schweiziske koncern.

DSV skærer fem chefstillinger i Panalpina

DSV-top varsler afskedigelser som led i Panalpina-køb

DSV får akademiker som formand: Jeg skal bevare købmandskabet

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere