ShippingWatch

NTG dropper udbud af aktier: Men børsnoteres på onsdag

Speditøren NTG dropper planerne om at sælge nye aktier. Det skyldes en skuffende efterspørgsel fra udenlandske investorerer. Selskabet har dog fortsat kurs mod børsen.

Foto: Gregers Tycho/ERH

NTG dropper det tidligere offentliggjort udbud af aktier, efter at tegningen fra udenlandske investorer har skuffet, men transportkoncernen har alligevel kurs mod børsen og ventes at få første handelsdag onsdag den 9. oktober.

Det oplyser NTG i en børsmeddelelse mandag.

Børsnoteringen ventes at blive gennemført gennem en sammenlægning af Neurosearch og NTG, men transaktionen kommer ikke til at inkludere et salg af nye aktier.

"De seneste ugers uro på de finansielle markeder har desværre betydet, at tegningen fra udlandet ikke har levet op til forventningerne. Selvom vi var tæt på målstregen, må vi sande, at udbuddet for nuværende ikke lader sig gennemføre på tilfredsstillende vis. Det ændrer heldigvis ikke på, at NTG vil blive børsnoteret med første handelsdag den 9. oktober 2019. Det vil fremadrettet være muligt at købe og sælge aktier i NTG og deltage i NTG's fremtidige rejse," siger bestyrelsesformand for NTG, Eivind Kolding i meddelelsen.

Kører videre med indirekte børsnotering

Ifølge NTG/Neurosearch blev udbuddet ellers fuldt tegnet af institutionelle investorer og mere end 2500 private investorer inden for kursintervallet på 71-89 kr. for de godt 10,5 mio. udbudte aktier, men:

"Det er dog på basis af Neurosearchs, NTG's og de sælgende aktionærers ønske om at opnå et succesfuldt udbud af aktier med en ordentlig handel i eftermarkedet blevet besluttet at annullere udbuddet af aktier."

I stedet køres videre med den indirekte børsnotering af NTG, der foregår ved, at aktionærerne i NTG og aktionærerne i visse datterselskaber af NTG modtager godt 21,1 mio. nye aktier i Neurosearch til en pris per aktie på 89 kr. ved apportindskud af den samlede aktiekapital i NTG og aktierne i de pågældende datterselskaber.

Skulle have rejst 250 millioner

Selvom der ikke vil blive solgt nye aktier, der ellers ville have kunnet rejse omkring 250 mio. kr. til yderligere vækst, så mener bestyrelsesformanden ikke, at annulleringen af udbuddet vil få væsentlig betydning.

"Vi fortsætter vækstrejsen mod at blive en global speditionsvirksomhed. Det vil ske gennem fortsat robust organisk vækst på niveau over den generelle markedsvækst samt via nye værdiskabende opkøb. Vi glæder os til at være børsnoteret med alt det positive, som det indebærer, herunder at give interesserede muligheden for at investere i NTG og potentielt rejse ny kapital på et senere tidspunkt," siger han.

DSV får akademiker som formand: Jeg skal bevare købmandskabet

Børsdebutant NTG skrinlægger milliardstort skatteaktiv

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere