ShippingWatch

Transportkoncernen NTG vil børsnoteres via bagvejen

NTG vil gennemføre en indirekte børsnotering gennem tidligere biotekselskab. "Tidspunktet er nu kommet, hvor en børsnotering er det rigtige strategiske skridt til at sikre fremtidig vækst," siger formand Eivind Kolding.

Mikkel Fruergaard er en af de tre topdirektører i NTG's ledelse. Foto: Gregers Tycho/Ritzau/Ritzau Scanpix

Transportkoncernen Nordic Transport Group, NTG, er på vej til at lade sig børsnotere via den tomme børsskal efter Neuroseach.

Endnu er der ikke offentliggjort prospekt, men NTG, der arbejder inden for vejtransport samt luft- og søfragt, har tirsdag morgen offentliggjort sin hensigt om at gennemføre en indirekte børsnotering gennem det tidligere biotekselskab.

Rent praktisk vil det foregå ved, at aktiekapitalen i NTG's moderselskab, NTG Company, indskydes i Neurosearch, som NTG i forvejen ejer 47,55 pct. af. Desuden indskydes aktierne i en række partnerdrevne datterselskaber.

Der vil i forbindelse med transaktionen blive gennemført et offentligt udbud bestående af et salg af nyudstedte aktier, der vil give selskabet midler til at foretage opkøb. Desuden vil der ske et salg af eksisterende aktier ejet af de nuværende aktionærer i Nordic Transport Group.

Størrelsen af det samlede udbud vil blive offentliggjort i prospektet.

"Siden Nordic Transport Group blev stiftet i 2011, har selskabet vist en bemærkelsesværdig vækst – fra 2015 til 2018 er omsætningen i gennemsnit steget med 38 procent årligt – og tidspunktet er nu kommet, hvor en børsnotering er det rigtige strategiske skridt til at sikre fremtidig vækst. Nordic Transport Groups indirekte børsnotering vil understøtte vores ambitioner om at blive en global speditionsvirksomhed," siger bestyrelsesformand i NTG Company, Eivind Kolding.

NTG havde sidste år en omsætning på 4,5 mia. kr. og nåede et justeret driftsresultat, ebit, på 189 mio. kr.

I år ventes en omsætning i niveauet 5-5,5 mia. kr. og et justeret ebit på 200-215 mio. kr.

NTG ændrer ledelsesgruppen før børsnotering

Avis: Nordic Transport Group satser på børsnotering

Nordic Transport Group-formand: Børsnotering skal give plads til opkøb

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere