ShippingWatch

DSV har accept fra næsten hele aktiekapitalen i Panalpina

DSV har nu fået accept fra 88,27 pct. af aktierne i schweiziske Panalpina, som man er i færd med at opkøbe. Nyheden kommer samme dag som et halvårsregnskab fra Panalpina (Opdateret).

Jens Bjørn Andersen, topchef i DSV, og Stefan Karle, topchef i Panalpina, præsenterede tidligere på året fusionen mellem de to selskaber, som nu er tæt på at være i mål. | Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / Ritzau Scanpix

Den danske transportkoncern DSV har accept fra 88,27 pct. af aktierne i schweiziske Panalpina i forbindelse med fusionen mellem de to.

Det oplyser DSV torsdag morgen.

Samlet har danskerne 20.965.054 Panalpina-aktier på hånden ud af de 23.750.000 aktier, der er omfattet af tilbuddet.

"Det endelige resultat af ombytningstilbuddet vil blive offentliggjort af DSV den 23. juli 2019," oplyser transportkoncernen.

DSV indsendte den officielle ansøgning om fusionen til EU-Kommissionen i starten af denne måned.

Af EU-Kommissionens hjemmeside fremgår det, at ansøgningen er indleveret 3. juli. Og herefter har kommissionen 25 arbejdsdage til at behandle ansøgningen, således at der er fastsat en deadline for afgørelsen 7. august.

DSV og Panalpina enedes om en sammenlægning af de to selskaber den 1. april. Som led i aftalen fremsatte DSV et frivilligt offentligt ombytningstilbud på overtagelse af aktierne i Panalpina, hvis aktionærer fik tilbudt 2,375 aktier i DSV for hver aktie i Panalpina.

Transaktionen havde per. 1. april en værdi af cirka 4,6 mia. schweizerfranc - svarende til 30,5 mia. kr. - baseret på slutkursen for DSV-aktien på handelsdagen umiddelbart inden annonceringen.

Panalpina går tilbage på søfragt

Nyheden om den snarligt overståede fusion kommer samme dag som et halvårsregnskab fra Panalpina, hvor der er tilbagegang på flere poster.

Lavere marginer på luftfragten samt lavere volumen fra bilsektoren var medvirkende årsag til, at bruttoresultatet for schweiziske Panalpina blev skubbet ned til 716,4 mio. schweizerfranc i første halvår af 2019 fra 744,4 mio. schweizerfranc i samme periode sidste år.

Selskabet, som er blevet opkøbt af danske DSV, præsterede en højere omsætning i første halvår, da selskabet omsatte for 2963 mio. schweizerfranc mod 2916 mio. schweizerfranc i samme periode sidste år.

Mens lavere marginer i luftfragten var skyld i et fald på bruttoresultatet, så steg volumen i det segment med 3 pct., mens det for skibstransport bakkede med 3 pct.

På bundlinjen lød resultatet på 34 mio. schweizerfranc i første halvår af 2019 i forhold til 36,1 mio. schweizerfranc første halvår af 2018.

(Opdateret kl. 7:44 med nye oplysninger om DSV's bud på Panalpina).

Panalpina indfører krigstillæg i Hormuzstrædet

DSV har ansøgt EU om grønt lys til Panalpina-opkøb

DSV-top på vej ind i bestyrelsen i Panalpina 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs