ShippingWatch

Blue Water-stifter sætter fart under generationsskifte

Efter næsten 50 år i spidsen for Blue Water giver stifter Kurt Skov nu en stor del af selskabet videre til datteren Anne Skov. "Blue Water er mit livsværk, som jeg gerne ser videreført af familien Skov," siger han til ShippingWatch.

Kurt Skov har overdraget størstedelen af sine aktier i Blue Water til sin datter Anne Skov. Foto: Kollage / PR / /Blue Water Shipping

Stifteren af Blue Water, Kurt Skov, tager nu for alvor fat på generationsskiftet i shipping- og logistikselskabet, som han stiftede for snart 50 år siden i 1972.

Det sker ved at overdrage en stor del af livsværket til datteren Anne Skov, som dermed bliver medejer i virksomheden.

"Blue Water skifter ikke helt ejer, men ejerkredsen udvides ved, at Anne Skov overtager en stor del af mine aktier," oplyser Kurt Skov til ShippingWatch.

Blue Water skifter ikke helt ejer, men ejerkredsen udvides ved, at Anne Skov overtager en stor del af mine aktier.

Kurt Skov, stifter af Blue Water

Han fortæller desuden, at generationsskiftet har været planlagt i flere år, og at det blev sat i gang med dannelsen af Blue Water Fonden tilbage i 2007. Formålet med den erhvervsdrivende fond var, at den skulle eje størstedelen af selskabet, mens den resterende del skulle være på familiens hænder.

Derfor blev 75 pct. af aktierne i Blue Water dengang overdraget til fonden, mens de resterende 25 pct. fortsat skulle være ejet af Kurt Skov gennem hans private holdingselskab.

Altså lige indtil nu, hvor størstedelen Kurt Skovs aktier bliver overdraget til Anne Skov, der skal sikre fremtiden for den Esbjerg-baserede virksomhed. Ifølge CVR er det i alt 84 pct. af aktierne i holdingsselskabet, der er overdraget til datteren.

Giver livsværk videre

Anne Skov har siden fonden blev oprettet været en del af bestyrelsen. Og sidste år trådte hun så også ind i Blue Waters driftsbestyrelse.

"Blue Water er mit livsværk, som jeg gerne ser videreført af familien Skov, og derfor er jeg glad for og stolt af, at næste generation ved min datter Anne Skov i forbindelse med generationsskiftet tager imod denne store udfordring og indtræder som medejer af Blue Water. Og jeg har stor tillid til, at Anne kan udfylde rollen baseret på hendes nuværende lederrolle i firmaet, hendes erfaringer og faglige kvalifikationer – og medlemskaber af Blue Waters fonds- og driftsbestyrelser," siger Kurt Skov.

Kurt Skov, der i dag har rundet 72 år, overgav sidste år den daglige drift til Søren Nørgaard Thomsen, der blev udpeget til at overtage direktørposten efter stifteren.

Blue Water-stifteren har tidligere overdraget direktøransvaret, men endte med igen at tage stillingen tilbage efter uenighed med den daværende topchef.

Jeg befinder mig godt i rollen som bestyrelsesformand – lidt længere væk fra den daglige drift.

Kurt Skov, stifter af Blue Water

Kurt Skov er fortsat bestyrelsesformand for virksomheden, og han planlægger at blive i den position i lang tid endnu, mens driften primært hører til på direktørens bord.

"Jeg befinder mig godt i rollen som bestyrelsesformand – lidt længere væk fra den daglige drift. Jeg vil dog fortsat gerne deltage i forretningsudvikling og kundepleje," siger han.

Deler grundlæggende værdier

Anne Skov startede selv i Blue Water for 20 år siden, hvor hun begyndte som speditionselev. Siden da har hun haft forskellige funktioner i virksomheden og er altså senest blevet en væsentlig del af både fondens bestyrelse og driftsbestyrelsen.

Ifølge Anne Skov minder hun på mange måder om sin far, selvom de har meget forskellige personligheder.

"Han er først og fremmest iværksætter, hvor jeg nok mere er købmand. Vi ser ens på mange ting, og jeg er mest af alt glad for, at vi deler de helt grundlæggende værdier for Blue Water," siger hun.

Blue Water har for nyligt også ansat en ny finansdirektør, der træder ind i direktionen. Det er Flemming Busch, der kommer fra en stilling hos Novo Nordisk i Tyrkiet. I Blue Water erstatter han Allan Junge på posten, som i stedet bliver direktør for Blue Water Property, fremgår det af en pressemeddelelse.

Blue Water åbner nyt kontor i Kasakhstan

Blue Water skal vokse efter stor stigning i overskuddet

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere